Dünyayı dünyaya satıyoruz

Dünyayı dünyaya satıyoruz
Dijital konut satışı için dünyada bir ilki gerçekleştiren Winn4'ün Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Adıyaman, sürdürdükleri çalışma ve projelere ilişkin Damga'ya konuştu. Adıyaman, “Biz aslında dünyayı dünyaya satıyoruz. Suudi Arabistan'da, Kanada'da, ABD'de birçok müşterimiz var. Her birine internet üzerinde projelerimizi tanıtıyor, elimizdeki evlerin tanıtımını yapıp satıyoruz” diye konuştu

Konut satışında ve inşaat alanında yeniliklere sahip olan Winn4, Türkiye'deki gayrimenkulleri acentalar aracılığıyla dünyaya satıyor. Hilton Oteli'nde bayilelerle toplantı gerçekleştiren şirket, önemli mesajlar verdi. Gerçekleştirdikleri çalışmalara ilişkin Damga'ya konuşan Yusuf Adıyaman, “2010 yılından beri yurt dışında fuarlara gidiyorum. Bu dönemler maketin ve kataloğun taşınmasının zor olduğu ve her seferinde sıkıntı yaşadığımız dönemlerdi. Bunun üzerine bende 2010-2011 yıllarında yaşadıklarım neticesinde de bunu “nasıl dijitale taşıyabilirim”in üzerine düşündüm. Böylece biz de sağ duyulu bir ortamda projelerimizi sisteme koyarsak ve bankaların sistemlerindeki gibi kullanıcı adı ve şifre verirsek müşterinin doğrudan görüntüleyebileceği bir sistem yaparak bunu bütün dünyaya satabileceğimizin farkına vardık. İlk temelleri 2018 yılında yazılıma başlayarak atıldı. 2019’un sonlarına geldiğimizde proje bitim aşamasına geldi ve 2020’nin başlarında yayına aldık. Pandeminin araya girmesiyle birlikte kısıtlamalar neticesinde insanlar sokağa çıkamaz ve ofislere gidemez konuma geldi. Bununla birlikte bizim için bir fırsat doğdu. Dijital ortamda dünyanın her yerine hizmet veren acentalarımız Türkiye’deki konukların konakladıkları yerlerdeki her yeri inceleyip konuklarımıza satış yapmaya başladı” şeklinde konuştu.




Arabistan'dan Büyükçekmece'ye
Müşterilerle olan ilişkilerine dair de bilgiler veren Adıyaman, “Biz sadece sistem üzerinden kullanıcıdan kapora istiyoruz. Müşteri Türkiye’ye geldiği zaman havaalanında karşılıyoruz ve gezdiriyoruz. Suudi Arabistan’lı bir müşterimiz bir keresinde İstanbul’dan deniz manzaralı bir yer almak için bize beyanda bulundu. Acentamızda sistem üzerinden Büyükçekmece’de yapılan bir projenin resimlerini ve videolarını müşteri ile buluşturdu. Bunun üzerine müşterimiz gelip Büyükçekmece’de yeri incelemek istedi. Ona yolladığımız fotoğraf ve videolar ile aynıysa almaya karar verdiğini bize iletti. Müşteri gelip inceledikten sonra satış ofisinde ise gerçeğinin fotoğraf ve videolardakinden daha güzel olduğunu belirtti. Bize güvendi ve 375 bin Euro’luk daireyi pazarlık yapmadan satın alarak ülkesine döndü. Yapmış olduğunuz iş güvene dayalı ise ve bu güven acentalarınız tarafından müşteriye aktarılıyorsa müşteriler sizle canı gönülden çalışmak istiyorlar. Acentalarda verdikleri hizmetin karşılığını belli ücretler karşılığında alıyorlar fakat acentaların çoğunda bu parayı alıp,alamama kaygısı bulunmakta. Biz bu bedelleri müteahhit firmalardan garanti ediyoruz. Acentalarımızı mağdur etmediğimiz içinde bizimle çalışan 850-900 tane Türkiye ve yurtdışında acenta bulunmakta. Hong kong’dan Kanada’ya kadar bir çok ülkede çalışmaktayız. Bu acentalar sisteme üye olarak 30’a yakın projeden yararlanabiliyorlar. Türkiye’deki satış ofisindeki bir personel ile kanada’daki acentamızda çalışan bir personel aynı yetkilere sahip olmakta. Bir gayrimenkulü olduğu yerden taşıyamazsınız ama dijital ortamda her yerde pazarlayabilirsiniz. Bu proje dünyada bir ilk konumunda. Tasarımı yazılımı ve patenti şu an bize ait durumda” dedi.


Satışlarda gerileme var
Bu yıl için satışlarda gerileme olduğunu da kaydeden Adıyaman, “2022 yılında biraz gerileme var. Sadece Türkiye kaynaklı olmayan dünyada yaşanan global kriz buna sebep oldu. Bu krizin etkisi ile doların ve ham maddenin alım fiyatı çok yükseldi. Yükselmesi ile birlikte alım gücü azaldı fakat ben şuna inanıyorum ki 2023-2024 yılları Türkiye ekonomisinin şahlandığı yıllar olacak. Bugün satışların azalma sebebi pahalılık. Gayrimenkullerin fiyatlarının artmasının en başlıca nedeni ham maddenin fiyatının artması. Ham madde fiyatlarının %400 artması ile birlikte inşaat firmaları da fiyatlarda yükselişe geçmek zorunda kaldı” dedi.



 

Yabancılar daha çok alıyor
Konut satışlarının genelde yabancılara yapıldığını da vurgulayan Adıyaman, “Günümüzde bakacak olursa yerlilerin konut alımı %20-30 civarında iken yabancıların konut alımı %60-70’i bulmakta.
Genelde oturmak için tercih ediliyor. Küçük daire aldıklarında genellikle fazla alıp 1 tanesinde kendisi ikametgah ederken diğerlerini kiraya veriyorlar. Alınan konut fiyatlarının geçmişe oranla günümüzde daha da hızlı artacağını düşünüyorum. Bunun da en başlıca sebebi ham madde fiyatlarının artması doların artması ve petrol fiyatlarının artması olarak nitelendiriyorum. Doların düşmesini ön görmüyorum fakat benzin fiyatlarının düşmesi türkiyede ekonominin biraz rahatlamasına neden olacaktır” şeklinde konuştu.


 

20'ye yakın projemiz var
Şimdiye değin 20'ye yakın projeleri olduklarından da söz eden Adıyaman, “İstanbul içinde 14-15 İstanbul dışı ile birlikte toplam 20'ye yakın projemiz var. 350'ye yakın acentamız bugün toplantımıza geldi. Bu acentalarımıza satacakları ilk daireleri için son model iphone hediye edeceğiz ve sene sonuna kadar herhangi bir projemizden satacağı 5 daire için ise warden palaceda kral süitinde eşli 6 gün 7 gece tatil hediye edeceğiz. Son olarak söylemek gerekirse; inşallah gelecekte bir dünya markası olacak. Nasıl bugün bir Trendyol kendi segmentinde dünyada bir numara olma yolunda ise bizde bu yoldayız. Her zaman gelişiyoruz ve gelişmeye devam edeceğiz” dedi.

ÖZEL HABER: BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.