ED Global Vize Danışmanlık Şirketi yurt dışında iş bulma imkanı sunuyor

ED Global Vize Danışmanlık Şirketi yurt dışında iş bulma imkanı sunuyor
Esenyurt Belediyesi İYİ Parti Meclis üyesi Enver Demir, yeni kurduğu ED Global Vize Danışmanlık Şirketi hakkında Damga'ya konuştu. Demir, “İlk etapta yoğun olarak yurt dışına işçi istihdamı sağlayacağız. Bu anlamda ciddi bir talep var biz de bu talebi karşılayacağız” dedi.

ED Global Vize Danışmanlık Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Enver Demir, şirketin gerçekleştireceği faaliyetler ve çalışmalara ilişkin Damga'ya konuştu. Esenyurt Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi, Vetro City'de hizmet veren ED Global Vize Danışmanlık Şirketi olarak yurtdışında yaşam ve iş imkanı sunacaklarını kaydeden Demir bu anlamda Alman Türk Ticaret Köprüsü Otelcilik Gastronomi Müdürü Enver Demircan'ın da Almanya ayağında şirkete ciddi anlamda destek sağlayacağını belirtti. Demir, “Biz bu işi tam profesyonel hale getireceğiz. Daha önce Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden işçi almayan Almanya, nitelikli işçi ihtiyacını karşılayamayınca 2020 yılında çıkardığı Nitelikli Göç Yasasıyla diğer ülkelerden de işçi alarak bu ihtiyacı karşılamak istemiştir. Biz de bu ihtiyacın karşılanması noktasında devreye gireceğiz” açıklamasında bulundu.


Dil kursu vereceğiz

Alman-Türk Ticaret Köprüsü ile beraber Almanya için birlikte çalışacaklarının altını çizen Demir, “Bilişim alanında da ciddi atılımlar olacak. Nitelikli göç konusunda kararını vermiş arkadaşlara ve vatandaşlara bir dil kursu vereceğiz. Bu konuda da eğitim çalışmalarımız olacak. Bu konuda alt yapımız hazır. Almanya'nın bu anlamda önemli bir ihtiyacı olduğunu ifade etmiştim. Önceden belirli meslekler de alım olurken şimdi bütün alanlar da istihdamı açtılar. Tencere kapak olayına baktığımızda Almanya-Türkiye birbirine uyuyor. Orada yaşayan Türkler, Türkiye'ye temsil ediyor. Küçük bir Türkiye, Almanya'da yaratılmış diyebiliriz. Öncelikle ücretsiz danışmanlık hizmetimizle kendilerini bilgilendiriyoruz. Karar verildikten sonra kontrat imzalayarak yasal işlemleri başlatıyoruz” dedi.

enver demir


Kalacakları eve kadar hazırlıyoruz

Şirketleri aracılığıyla Almanya'ya gidenlere kalacakları eve kadar kolaylık sağladıklarını da anlatan Demir, “Bize başvuran bir kişinin, Almanya’ya gittiğinde çalışacağı işi ve kalacağı evi hazır bir şekilde onlara sunuyoruz. Eğer ki kişi ikna olmuşsa bu konuda işlemlerine başlıyoruz. Bunun olması içinde Almanya'dan bir işçi talebi olmalı. Bu bizim sunduğumuz bir imkandır. İşverenden talebi alıyoruz. Ona göre işlemleri başlatıyoruz. Nitelikli ise iş dengini çıkarıyoruz. Yani mesleğinde Türkiye-Almanya denkliği olmalı. Doğru işe, doğru kişiyi yerleştirmek gerekiyor. Kişileri doğru tanıyıp hangi işi yapabileceklerini çözüp bu doğrultuda iş bulmak ve Almanya’ya geldiği zaman kalacağı evi ayarlamak. Denklik konusunda yardımcı oluyoruz hatta psikolojik destek de veriyoruz.
Kendileri başladıktan 6 ay sonra ailelerini de getirebilirler  ama en az A1 seviyesinde dil bilgisi gerekiyor. Bize edglobalvize.com'dan ulaşabilirler” ifadelerini kullandı.

BARIŞ KIŞ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.