Eğitim-Sen Milli Eğitim Bakanı'nı göreve çağırdı: 'Okullarda şiddet olayları durmalı'

Eğitim-Sen Milli Eğitim Bakanı'nı göreve çağırdı: 'Okullarda şiddet olayları durmalı'
İstanbul'da İbrahim Oktugan'ın Iraklı öğrenci tarafından öldürülmesi sonrası Eğitim-Sen Milli Eğitim Bakanına çağrı yaptı.

Eyüpsultan'da disiplin suçları sonucu okuldan atılan 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K. 5 ay sonra okula gelerek okul müdürüne silahla ateş açmış ve ağır yaralı şekilde hastaneye kaldırılan İbrahim Oktugan saatler sonra hayatını kaybetmişti.

Yaşanan olay büyük yankı bulurken Eğitim-Sen okullarda şiddet olaylarının son bulması için Milli Eğitim Bakanını harekete geçmeye ve önlem almaya çağırdı.

Sendika'nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, öğretmenlere yönelik şiddete dur demek için 8 Mayıs’ta siyah kurdele takacakları ve işyerlerinde şiddet karşıtı bildiri okuyacakları belirtildi.

Eğitim-Sen okullarda yaşanan şiddet olaylarının sorumlusunu Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarını gösterirken eğitim sistemindeki tüm başarısızlığın nedeni olarak öğretmenlerin gösterilmesinin bugün yaşanan şiddet olaylarına zemin oluşturduğunu söyledi.

Sendika’nın sosyal medya hesabı X’teki açıklamasında "ÖFKELİYİZ! İstanbul Eyüp’te bir öğrenci tarafından hayattan koparılan eğitim emekçisi İbrahim Oktugan şahsından eğitim emekçilerine yönelik şiddete dur demek için, 8 Mayıs Çarşamba günü siyah kurdele takıyoruz, İşyerlerimizde şiddet karşıtı bildirimizi okuyoruz" denildi.

eggiti.png

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.