Eğitimde şiddete bir yenisi daha: Gözü dönen veli okulu bastı, ortalığı birbirine kattı

Eğitimde şiddete bir yenisi daha: Gözü dönen veli okulu bastı, ortalığı birbirine kattı
Türkiye'de okul müdürünün Iraklı öğrenci tarafından öldürüldüğü olayın yankıları sürerken eğitimde bir şiddet olayı daha yaşandı.

Eyüpsultan'da özel bir lisenin müdürü İbrahim Oktugan, 2024 yılında disiplinsiz davranışları nedeniyle okuldan atılan Irak asıllı Y.K. tarafından katledilmişti. 17 yaşındaki Iraklı lise öğrencisi Y.K. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Yaşanan olay infial yaratmış ve Türk Eğitim Sen, Eğitim İş, Eğitim Sen, Hürriyetçi Eğitim Sen, Anadolu Eğitim Sen, Eğitim Gücü Sen, TÖB-Sen, öğretmenlere iş bırakma çağrısı yapmıştı.

Bugün de Türkiye genelinde öğretmenler iş bırakma eylemi yaptı. İbrahim Oktugan için bir araya gelen eğitim sendikaları ve çok sayıda öğretmen, yaptıkları protesto gösterisinde, "Eğitime acil şiddet yasası" ve "Susma haykır, şiddete hayır" sloganları attı.

Türkiye'de öğretmenin öldürülmesinin yankıları sürerken eğitimde şiddete bir olay daha eklendi.

Olay Maltepe Zümrütevler Mahallesi'nde bulunan okulda meydana geldi. İddiaya göre okulun düzenlediği geziye katılan kızının geç gelmesi üzerine okula giden baba, güvenlik kamera görüntülerini izlemek istedi.

Ancak istediği yanıtı alamayınca şiddete başvuran baba, bu kez de okul müdürü ve müdür yardımcısına saldırdı.

Görüntülerde okul müdürünün kapısını defalarca tekmelediği görülürken okulun kadın güvenlik görevlisi ve diğer öğretmenlere de saldırdığı görüldü.

O anlar güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.