Eğitime hizmet borcumuzdur

Eğitime hizmet borcumuzdur
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner göreve geldikten sonra yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Çatalca’da eğitim noktasında çok önemli adımlar attıklarını ifade eden Üner, Sürekli Eğitim Merkezi'ne atıfta bulunarak, "Onlar için servis de ayarlayacağız. Bu çocuklarımıza hizmet etmek bizim boynumuzun borcu" açıklanmasını yaptı

Belediye Başkanı Mesut Üner, Çatalca’nın kaybedecek zamanı olmadığını belirterek, her alanda hizmet seferberliği başlattıklarını söyledi. Göreve gelir gelmez vatandaşların talep ve isteklerini dikkate alarak ilçe genelinde yol bakım-onarım, yenileme, peyzaj ve aydınlatma çalışmaları başlattıklarını ifade eden Üner, "Ferhatpaşa Mahallesi Atatürk Caddesi’nde hummalı bir çalışma başlatıldı. Atatürk Caddesi’nde Çatalca girişinden başlayarak Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam eden yeniden düzenleme çalışmaları kapsamında; dar, bozuk, bakımsız ve yıpranmış kaldırımları genişletip yeniliyoruz. Peyzaj ve aydınlatma çalışmaları da yapıyoruz" dedi.

Vitrin bir cadde olacak
İlçe genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Mesut Üner, "İlçemizde her noktada vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımız gelen talep ve istekleri değerlendirdiğimizde kaldırımların dar ve deforme olması ilk sıralardaki sorun olarak görülüyordu. Vatandaşlarımız rahat yürüyemiyordu. 3 milyon 200 bin liralık bir ihale yaparak Çatalca’mızın hemen hemen tüm kaldırımlarını, peyzajlarını ve aydınlatmalarını yenileyen bir çalışma yapıyoruz. Atatürk Caddemizde araç ve yaya trafiğinin en fazla olduğu bölgelerimizden biri. Hastanemizin olduğu bölgeden başlattığımız kaldırım yenileme çalışmalarımız devam ediyor. İlçemizin hemen hemen bütün sokak ve caddelerinde vatandaşlarımızın rahat bir şekilde yürüyebileceği kaldırımları hizmete sunacağız. En kısa zamanda tamamlanacak çalışmalar sonrası ilçemiz; Çatalca’yı boydan boya geçen modern görünümlü, geceleri ışık koridoru haline dönüşmüş vitrin bir caddeye kavuşmuş olacak" dedi.

Haklı gururunu yaşıyoruz
Program dâhilinde gerçekleşen çalışmaları sık sık yerinde denetleyen Belediye Başkan Mesut Üner, "İlçemizde geç kalmış bir hizmeti daha yerine getirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Çatalca’mızın daha yaşanılabilir bir ilçe olması için başlattığımız dönüşüm ve yenileme çalışmalarımıza gece-gündüz, yaz-kış demeden devam edeceğiz" sözleriyle ilçeyi daha yaşanabilir bir kent haline getirmek için, çalışmaların yer ve bölge ayrımı gözetmeksizin devam edeceğini vurguluyor. Esnaf ve vatandaşlar yapılan çalışmaları yakından takip ederek gece gündüz demeden yerinde inceleyen ve çalışmalar hakkında kendilerine bilgi veren Başkan Mesut Üner’e çalışmalardan duydukları memnuniyetlerini dile getirerek teşekkür ediyor.

Serviz de ayarlayacağız
"Eğitim ve öğrencilerimiz bizim en öncelik verdiğimiz konulardan birisi" diyen Başkan Mesut Üner, Sürekli Eğitim Merkezi hakkında açıklamalarda bulundu. Üner, "Çatalca’da eğitim noktasında da önemli adımlar attık ve iyi bir noktaya gidiyoruz. 100’ün üzerindeki 12. sınıftaki çocuğumuza kurs veriyoruz şu anda. Bugün bir dershaneye gidecek çocuğun ailesinin cebinden 10 bin liraya yakın para çıkıyor. Biz başarılı olan ama maddi durumu iyi olmayan çocuklarımızın isimlerini okullarından alarak, Sürekli Eğitim Merkezimizde her gün akşam saat 16.00 ile 20.00 arasında Çatalca’nın görevlerinde olan en iyi öğretmenlerinden oluşan 11 öğretmenimiz ile beraber üniversiteye hazırlanmalarını sağlıyoruz. Bu sistem biz görevde olduğumuz sürece devam edecek. Olanaklarımız elverirse daha sonraki yıllarda bu projemizi geliştireceğiz. Onlar için servis ayarlayacağız. Bu çocuklarımıza hizmet etmek bizim boynumuzun borcu. Bizler çocuklarımıza bu şekilde sahip çıkacağız ve onların geleceğini en güzel şekilde hazırlarken onların vatanına, milletine hayırlı birer evlat olarak yetişmelerini sağlayacağız" diye konuştu.

GENÇLERİMİZE GÜVENİYORUM
Haftalık buluşmalarda gençlerle uzun süre sohbet eden, sorularını yanıtlayan Başkan Mesut Üner, Gençler Başkanla Buluşuyor Projesi hakkında yaptığı açıklamada, "Gençlerimize güveniyorum. Gençlerimizin ülkemize, milletimize faydalı bireyler olacağına inanıyorum. Ülkemizin gençlere ihtiyacı var. Belediyemizin kapıları gençlerimize her zaman sonuna kadar açık. Onların görüş ve taleplerine cevap vermek, yanlarında olmak bizim en büyük görevimiz. Gençlerimizi spor yapmaya yöneltmek için Çatalca Belediyespor Kulübümüzü kurarak birçok branşta spor okulumuzu açtık. Ayrıca kültürel, sanatsal kurslarımız kültür merkezimizde devam ediyor. Gençler Başkanla Buluşuyor projemizi hayata geçirerek gençlerimizin görüş ve önerilerini, ilçemizin geleceğine dair hayallerini, beklentilerini öğreniyoruz" ifadelerine yer verdi.

HEDEFİMİZ; 2020 YILINDA 2020 SPORCU
Sporun önemine her fırsatta dikkat çeken Başkan Mesut Üner, ilçede çocuk ve gençlerin kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları, teknoloji bağımlısı haline gelmemeleri için spor başta olmak üzere birçok eğitim, etkinlik ve faaliyetleri hayata geçirdiklerini ifade etti. Çatalca’da sporu bir yaşam biçimi haline getirmek, çocuk ve gençleri spor yapmaya yönlendirmek için Çatalca Belediyesi Spor Akademisini ve Belediyespor Kulübünü kurduklarını dile getiren Üner, hedeflerinin 2020 yılında 2020 sporcu olduğunu açıkladı. Başkan Mesut Üner, ilçedeki çocukları, gençleri spor yapmaya teşvik etmek ve geleceğin sporcularını yetiştirmek için Belediye olarak tüm imkanları kullandıklarını belirterek, "Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan kurtarmak için sporun yeri ve önemi çok büyüktür. Biz diğer belediyeler gibi sporu sadece yaz okulları ile sınırlı tutmuyoruz, 12 ay boyunca spor kurslarımızı veriyoruz. İlçemizde spor faaliyetlerimizi profesyonel noktaya getirelim istiyoruz. Çatalca Belediyesi olarak çocuklarımıza ve gençlerimize spor noktasında bir üste nasıl getirebiliriz diye uğraşıyoruz. Şu ana kadar bin 400 sporcumuz kurslarımızda eğitim alıyor. 2020 yılında 2020 sporcu hedefimiz var ama ben bu sayının daha fazla olacağına inanıyorum çünkü biz şu anda merkezde bu çalışmayı yapıyoruz, bunu mahallelerimize de yayacağız, sporu ilçemizin her noktasına ulaştırmak için çalışacağız. Çatalca’da tüm çocuklar bizim çocuğumuz, onlara sonuna kadar sahip çıkacağız. Çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzak olsun, teknoloji bağımlısı olmasın istiyoruz. Onlar için çalışmaya devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.