Eğitime tam destek!

Eğitime tam destek!
Gaziosmanpaşa’da sıfır atık bilincini yaygınlaştırmayı amaçlayan Gaziosmanpaşa Belediyesi, mahalleler arası bitkisel atık yağ toplama yarışması düzenledi. Toplamda 1.600 litre bitkisel atık yağın geri dönüşüme kazandırıldığı yarışmada, en çok atık yağ biriktiren mahalleden bir öğrenciye uzaktan eğitime destek için tablet hediye edildi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi, “Sıfır Atık Projesi” kapsamında mahalleler arası bitkisel atık yağ toplama yarışması düzenlendi. 16 mahallenin tamamında vatandaşlar, evlerinde biriktirdikleri atık yağları muhtarlıklara getirdi. Çevreye ve geri dönüşüme katkı sağlanan yarışmada toplam 1.600 litre bitkisel atık yağ toplandı. Mevlana Mahallesi, 380 litre atık yağ toplayarak en çok atık yağ biriktiren mahalle oldu. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Mevlana Mahallesi’nde oturan bir öğrenciye EBA uzaktan eğitime kolayca erişmesi için tablet hediye etti. Başkan Usta, sıfır atık ve geri dönüşüm kampanyalarına duyarlılık gören tüm vatandaşlara muhtarlar nezdinde teşekkür etti.

Bilinç oluşturuluyor

Gaziosmanpaşa Belediyesi'nin yürüttüğü çevre projesi kapsamında ilçe genelinde hizmet binaları, bilgi evleri, gençlik merkezleri, kadın koordinasyon merkezleri, muhtarlıklar, aile sağlığı merkezleri, okullar gibi 400’ü aşkın noktada bitkisel atık yağlar toplanarak hem çevre kirliliği önleniyor hem de geri dönüşüm ile ekonomiye katkı sağlanıyor. Düzenlenen çeşitli etkinlikler, yarışmalar ve sosyal sorumluluk projeleri ile vatandaşların geri dönüşüm sürecine dahil olmasını sağlanıyor. Toplanan geri dönüşüm malzemelerinden ihtiyaç sahiplerine tekerlekli sandalye, öğrencilere tablet, okullara ve hanelere ise temizlik malzemesi olarak katkı sağlanıyor.TAYLAN DAŞDÖĞEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.