Ek bütçe verelim de hizmet nerede!

Ek bütçe verelim de hizmet nerede!
Avcılar Belediyesi'nin Haziran ayındaki 2'inci Meclis toplantısında, belediyeye ek bütçe verilmesi yönündeki karar teklifi, oy çokluğuyla kabul edildi. Ek bütçe talebini eleştiren AK Partili Hüseyin İbrahimoğlu, “Ek bütçe verelim, verelim de hizmeti görelim. Hizmet nerede ya? Yeni belediye binasının bari temelini görelim” dedi

Avcılar Belediyesi Haziran ayı ikinci Meclis toplantısında, belediyeye ek bütçe verilmesi yönündeki karar oy çokluğuyla Meclis'ten geçti. Belediyenin ek bütçe talebini eleştiren AK Parti Meclis Üyesi Hüseyin İbrahimoğlu, Avcılar Belediyesi'nin hizmet noktasında sınıfta kaldığını söyledi. İbrahimoğlu, “Sizden yeni bir şey istemiyoruz. Caddelerde yürüyün, sokaklara çıkın, bir sürü sorun var. Düzeltilmesi gereken bir sürü yol var yer var. Ama bizim belediyenin ekipleri nerede ben hiç göremiyorum. Sahi başkanım napıyorsunuz siz, ne iş yapıyorsunuz, nerede bu adamlar? Bakın seçimi kazandınız. Eskiden mazeret ediyordunuz; 'İBB biz de değil' diye. Alın işte şimdi İBB sizde. Ambarlı'da bir yol yapmaya başladınız 3 yıl 3 ay geçti. Hala o yol bitmedi. 5 yıl bitene kadar bitiremeyeceksiniz. Hizmet namına hiçbir şey yaptığınız yok. Neyin hizmetini veriyorsunuz? Ek bütçe istediniz verdik. Verelim, verelim de ek bütçeye rağmen hizmet yok. Hadi bütün hizmetleri geçtim yeni belediye binasının bari temelini atın ya başka bir şey demeyeceğim” ifadelerini kullandı.

Adınızı sorsak hastane diyeceksiniz

Eleştirilere yanıt veren Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli ise yol konusundaki çalışmaların titizlikle devam ettiğini, ilk yol yapımında yanlış kazık çakımı nedeniyle hata yapıldığını belirtti. Hançerli, “Şimdi oradaki çalışma devam ediyor. Ve kısa sürede bitilecek” dedi. Muhalefetin eleştirilerine karşılık, Avcılar'daki devlet hastanesine ek hizmet binasının hala yapılmadığını anımsatarak hükümeti eleştiren Hançerli, “Siz de bu konuda konuşun” ifadesini kullandı. Hançerli'nin bu tavrını eleştiren AK Partili Meclis Üyeleri, “Biz yol diyoruz, başka bir şey diyoruz siz gelip hastane diyorsunuz. Adınızı sorsak hastane diyeceksiniz” siteminde bulundu.

1 tane bile çivi çakmamışsınız

AK Parti Avcılar Meclis Üyesi Süleyman Çelik de Belediye Başkanı Turan Hançerli'nin ek bütçe talebini sert bir dille eleştirdi. Çelik, “480 bin insanı, belediyeyi yönetiyorsunuz. Nasıl yönetiyorsunuz? Bütçe diyorsunuz da 3 yıldır Avcılar'da dönen rant 10 tane bütçe yapardı. Avcılar'da rantsal dönüşüm var. Nereye gidiyor bu paralar, birilerinin kesesine gidiyor. Belediyenin kesesine gitse bu bütçeye de gerek yok. Avcılar'da 1 tane bile çivi çakmamışsınız. Plaj yaptık diyor. Ama yapmadı. Yüzü burada söylüyorum. Yalan söylüyorsunuz. Yapmadığınız bir işi, vatandaşa 'yaptık' diye nasıl ifade ediyorsunuz?” sorusunu sordu.

İnanılmaz işler yapıyoruz

Kendisine yönelik eleştirileri yanıtlayan Hançerli, 'çok iyi işler' yaptıklarını söyledi. Hançerli, “Bir belediye başkanı düşünün. Başka yerde yok. Çağırıyor müteahhitleri ve diyor ki; 'Avcılar'da iş yapın. Hatta rakiplerinize söyleyin. Rakipleriniz de gelsin. Avcılar'da iş yapsınlar.' Yani Türkiye'de 5 müteahhit konuşurken, Avcılar'da inşaat yapan 130 müteahhit var. Bunu da eleştirdiler. Dendi ki; 'Niye Avcılar dışından müteahhit geliyor?' Niye gelmesin. Serbest piyasa ekonomisi diye bir şey var. Bunu engelleyemeyiz. Zaten işi biz vermiyoruz ki Avcılar halkı veriyor. Tanıdığına, bildiğine veriyor. AVBEL kurduk. AVBEL uyuşmazlıkları çözüyor, halkı yönlendiriyor. Biz çok mutlu ve memnunuz. Hizmet çok şükür. İnanılmaz bir seviyede. İnanılmaz işler yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.