Ekonomi değerlendirmesi yapan vatandaş: Kafeye gidebiliyorsanız demek ki durum iyi

Ekonomi değerlendirmesi yapan vatandaş: Kafeye gidebiliyorsanız demek ki durum iyi
Youtube'da "Objektif Medya" kanalının yaptığı sokak röportajında ekonominin iyi olduğunu söyleyen bir kadının verdiği örnekler öğrenciler tarafından tepki ile karşılandı.

Sokak röportajları son dönemde birçok toplumsal olayın yansıması olarak karşımıza çıkıyor. En ufak bir gelişmede mikrofonlara konuşan vatandaşlar Türkiye'yi ve dünyayı kendi pencerelerinden yorumluyor. Onların bir tanesi de Objektif Medya tarafından kayda alındı. Ekonominin son durumunu ve gidişatını soran kanal sunucuları kendilerini hiç ummadıkları bir tartışmanın içinde buldu. Bir kadın, ekonominin çok iyi olduğunu söyleyip örneklemelerde bulundu. Bu sözler öğrencileri kızdırdı.


Kafeye gidebiliyorsanız durum iyi!

Her geçen gün eklenen zamların geçim şartlarını daha da zor seviyeye çektiği günlerde kafeye gidebilmenin lüks olduğunu savunan kadın; "Kafeye gidiyorsunuz, nargile içiyorsunuz. Hep öğrenci. Yalan mı? Kafeye gidebiliyorsak demek ki durumumuz iyi." dedi. Bir öğrenci ise; "Kafeye gitmek sorun değil. Çay neden orada 7 lira?" yanıtını verdi. Bir başka öğrenci de okuldaki sorunlarını anlatırken "Bir kaynak 80 lira. Sadece test kitabı. Annem doktor. Ben niye alamıyorum teyze?" sorusunu sordu.


İki telefonum varsa...

Sorular karşısında öneklemelerine devam eden vatandaş cebinden çıkardığı telefonlarla; "İki telefonumvar. Demek ki durumum iyidir. Anladın mı bak?" sözlerini sarf etti. dedi. Bir öğrenci de ağlamaklı olduğu anlarda; "Dershane desteği almam gerekiyor. Kitap almam lazım. Bir kitap 80 lira. Asgari ücretle çalışan bir ailenin kızıyım. Nasıl alacaklar bu kitabı? O kadar üzülüyorum ki... Buradaki öğrencilerin gücü nasıl yetsin?" sözleriyle tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.