Ekrem İmamoğlu: 20 milyarlık yatırımla 2023 giriyoruz

Ekrem İmamoğlu: 20 milyarlık yatırımla 2023 giriyoruz
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı Mecidiyeköy-Yıldız kesiminin açılışında konuştu

İstanbul'da Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun katılımıyla Kabataş-Mecidiyeköy-Mahmutbey Metro Hattı Mecidiyeköy-Yıldız kesiminin açılışı gerçekleştirildi.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:

20 milyarlık yatırımı cumhuriyetin 100'üncü yılında İstanbullularla buluşturarak 2023'e giriyoruz. İstanbul'un trafiğinin daha çağdaş bir modelle hizmet verebilmesi ve kolay ulaşılabilir bir kent olması gerektiğini hepimiz biliyoruz. Bunu ancak raylı sistem ve metro ile yapabilirsiniz. Başka bir türlüsü mümkün değil. Bu nedenle metro yatırımlarına özel bir önem veriyoruz. Tarihi bir başarı dönemine imza atıyoruz.

Metro konusunda sağlıklı planlama, yöntem ile yatırım yapmayan ve İstanbullular için dürüst bir biçimde tabiri caizse parasını sağlıklı bir biçimde harcamayan İstanbulluların gönlünü kazanamaz. Bizden önceki süreçte, eğer 25 yıllık zaman diliminde yılda 5 değil 15 kilometre üretme kapasitesine sahip olsalardı ki dünyada 20-25 yılda 20-25 bin kilometreyi başaran şehir oldu. Bugün İstanbul bambaşka bir konumda olurdu. Ama neyi öncelediğinize bakıyor. Ne yazık ki sağlıklı adımlar atılmadı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.