Ekrem İmamoğlu: Bu bir lütuf değil sizin hakkınız

Ekrem İmamoğlu: Bu bir lütuf değil sizin hakkınız
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, faaliyete geçen Kadıköy’deki “Üretici Kooperatifi Pazarı”nın açılışına, annesi Hava İmamoğlu ile birlikte katıldı. Annesi ve üretici kadınlar arasındaki sohbete katılan İmamoğlu, "Bu bir lütuf değil, bu sizin hakkınız. Sizi daha çok şaşırtacağız" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün, Pendik Göçbeyli Köyü’nde düzenlenen “Hasat Bayramı”na katılmış ve üretici kadınlara, Kadıköy Salı Pazarı’nda kurulan “Üretici Kooperatifi Pazarı”nın açılışına, annesi Hava İmamoğlu ile birlikte katılacağının sözünü vermişti. Sözünü yerine getiren İmamoğlu, annesi Hava Hanım ve küçük oğlu Semih İmamoğlu ile birlikte Kadıköy’de açılan üretici pazarına geldi. İmamoğlu’na pazar ziyaretinde İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve İstanbul Yönetim Yenileme A.Ş. (İSYÖN) Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Günaydın eşlik etti.

Böyle pazar görmedik
Pazar girişinde alkışlarla karşılanan İmamoğlu ve ailesi, söz verdikleri üzere, Göçbeylili üretici kadınlarla buluştu. İmamoğlu ve annesi Hava Hanım ile çay eşliğinde keyifli sohbetler gerçekleştiren üretici kadınlar, duygularını, “Böyle bir pazar hiç görmedik. Buraya geleceğiz diye hiç uyumadık heyecandan” sözleriyle dile getirdi. İmamoğlu, bu sözlere, “Çok bereketli satış diliyorum hepinize. Heyecanınıza hayranım” şeklinde karşılık verdi. Alışveriş için pazara gelen vatandaşlar da İmamoğlu’na yoğun ilgi gösterdi. İmamoğlu, “Avrupa yakasına da bekliyoruz efendim. Buralara kadar gelmeyelim” diyen bir vatandaşa, “Çalışıyoruz. Beşiktaş’ta açacağız” yanıtını verdi.

Daha çok şaşırtacağız
Zonguldak Devrek’ten gelen bir grup kadın girişimci, İmamoğlu ve annesine kurabiye, tatlı, börek ve ev yapımı ekmek ikram etti. İmamoğlu, kendilerine ikram edilen ürünleri Göçbeyli Köyü’nden satış yapmaya gelen kadınlara dağıttı. Hava Hanım da eski bir üretici olarak, kadınlarla sohbet etti ve tecrübelerini aktardı. Annesi ve üretici kadınlar arasındaki sohbete katılan İmamoğlu, “Bu bir lütuf değil, bu sizin hakkınız” deyince, Birsen Bürce adlı girişimci, İBB Başkanı’na, “Biz, 35 senedir bu işi yapıyoruz. Hiç böyle bir hak görmedik. Görmediğimiz için şaşırdık” karşılığını verdi. İmamoğlu’nun Bürce’ye yanıtı ise, “Daha çok şaşırtacağız” oldu. Bürce, “Başkan’ımızın verdiği fidelerimizin ürünleridir bunlar” diyerek, ürettiği domatesleri İmamoğlu’na verdi ve kameralara gösterdi.

Ucuz gıda erişimi sağlanır
Sohbetin ardından pazarı gezen İmamoğlu, öncesinde, üreticilere ve vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı. İmamoğlu, "Burada, üreticiyle tüketiciyi buluşturma çabamızın ilk günü. Bugün, bir nebze duyuruldu; ama artık bütün İstanbul sizi duydu. Hem burada hem de arkadaşlarım Avrupa yakasında, Beşiktaş’a çalışıyorlar. Üreticiyle tüketiciyi buluşturacağız. Burada, İstanbul’un muhtelif köylerden gelen, topraksız tarım yapan, İstanbul dışından kooperatifler olarak buraya gelip bu pazarda satış yapan dostlarımız var. Bizim amacımız; toprağımızın bereketini İstanbul halkı ile taptaze buluşturabilmek. Toprağımızın bereketini artırdığımız sürece bu ülkenin birliği de beraberliği de ekonomisi de büyür. Bu ülkenin özellikle tarımla birlikte özellikle işsizlik sorunu çok büyük bir oranda azalır. Ucuz gıda erişimi sağlanır. Toprak, insanı beslediği sürece o toplumda huzur, kardeşlik, bereket olur. Dolayısıyla bunu büyütmemiz lazım. Bu geleneği artırmamız lazım. Türkiye’mizin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına ekilmeyen toprağının, sulanmayan toprağının kalmaması lazım" dedi.

ALLAH BİR DAHA BÖYLE BİR ACI YAŞATMASIN
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Srebrenica Boşnak Soykırımı 25. Yılı Anma Programı”na katıldı. İmamoğlu, “Allah, hiçbir topluma, insanlığa, hiçbir kitleye böyle bir soykırım, böyle bir acı, böyle bir katliam yaşatmasın" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kartal Srebrenica Boşnak Soykırımı Anıtı önünde, akşam saatlerinde düzenlenen “Srebrenica Boşnak Soykırımı 25. Yılı Anma Programı”na katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, çeşitli dernekler ve sivil toplum kuruluşları tarafından kaleme alınan ortak basın açıklaması okundu ve kurum temsilcileri tarafından konuşmalar yapıldı. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in ardından son sözü alan İmamoğlu, yaşanan süreci, “Hepimizin gözyaşıyla izlediği bir dönemdi” diye tarifledi. O dönemde tüm ülke olarak katliamı, derin bir acı ve üzüntüyle takip ettiklerini belirten İmamoğlu, “O acı, hepimizin içinde yer etmiştir. Bu tür acı olaylar, insanlığın utandığı, belki de insan olmaktan utandığı olaylar unutulmamalıdır. Dünyanın neresinde olursa olsun, unutturulmamalıdır. Unutturulduğu taktirde, herhangi bir dönemde, herhangi bir dönemin yöneticileri, başka bir coğrafyada, başka bir katliamı ortaya koyabilir" dedi. İmamoğlu, "Bu katliamın 25’nci yılında bütün şehitleri rahmetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Allah, hiçbir topluma, insanlığa, hiçbir kitleye böyle bir soykırım, böyle bir acı, böyle bir katliam yaşatmasın. Tüm duamız, bütün insanlığa ve dünyayadır. Demokrasi ve özgürlük çığırtkanlığı yapan bir kısım ülkelerin, bu sürece olan duyarsızlığı da dünya tarihine kara leke olarak geçmiştir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.