Ekrem İmamoğlu'ndan yemek servisi

Ekrem İmamoğlu'ndan yemek servisi
İBB, kurum tarihindeki ilk ‘Kent Lokantası’nı, Çapa’da açtı. İlk tabldotlarını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun elinden alan öğrenciler, projenin hayata geçmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kent Lokantaları’nda çalışacak tüm personelin kadınlardan oluşacağının altını çizen İmamoğlu, “Bizim hiçbir çocuğumuz, hiçbir gencimiz, geliri olmadığı için okula aç gitmesin istiyoruz” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), tarihindeki ilk “Kent Lokantası”nı, öğrenci yoğun bölge Çapa’da açtı. Beyaz önlüğünü giyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, lokantanın ilk müşterileri öğrencilere servisi kendi elleriyle yaptı. 29 TL’den satılacak 4 çeşit sağlıklı ve hijyen yemeği öğrencilere servis eden İmamoğlu, konuyla ilgili değerlendirmelerini de yemek tezgahı arkasında, çalışanların arasında yaptı. Kent Lokantaları’nın seçim vaatleri arasında bulunduğunu hatırlatan İmamoğlu, servise sunulan yemeklerin İBB Sosyal Tesislerinde, tüm hijyen kurallarına uyularak sağlıklı bir biçimde üretildiğini vurguladı.


80 kişi kapasiteli

“Şehrimizin, özellikle öğrencilerin çok olduğu, emek yoğun bulunan çalışanların ve özellikle ücret olarak da düşük ücretli çalışılan alanlarda Kent Lokantası açmaya dönük hamlelerimiz devam edecek” diyen İmamoğlu, şunları söyledi: “Burada temel amacımız; gençlerimizin, öğrencilerimizin güvenilir ve hijyenik, ucuz gıdaya erişebilmelerini sağlamak. İlave olarak, çalışan işçiler var. Özellikle İkitelli, Bağcılar, Sultanbeyli gibi sanayi yoğun olan noktalarda, orada da onlara yakın alanlarda mekanlar üreteceğiz. Çapa da bulunduğumuz yer itibariyle, eğitimin çok yoğun olduğu bir bölge. Hem üniversiteleriyle hem lise ve diğer okullarıyla, çok yoğun olduğu bir bölge. Bu salon 80 kişi kapasiteli. Çalışanlarıyla beraber burada gündelik hizmetleri sunacaklar. Bir güzel tarafı; çalışanlarımızı özellikle kadın tercih ediyoruz bütün lokantalarımızda.”


Pansuman yapıyoruz

Her durumda ve koşulda vatandaşların yanında olmaya gayret ettiklerinin altını çizen İmamoğlu, “Ama bu kadar ekonominin insanları zorladığı anların, yoksulluğun, işsizliğin çok konuşulduğu süreçlerin de bir an önce sona ermesini ve bitmesini istiyoruz. Bizim hiçbir çocuğumuz, hiçbir gencimiz geliri olmadığı için okula aç gitmesin istiyoruz. Ailelerimiz böyle bir sorunu ve sıkıntıyı yaşamazsın istiyoruz. Bütün bunların temel çözümü, ülkenin iyi bir ekonomi yönetimine ve sürecine kavuşmasıyla mümkün. Ama biz, şu anda bir yarayı belki iyileştiremiyoruz ama pansuman etmek, hayatın sürdürülebilirliğini sağlama noktasında çocuklarımıza, gençlerimize ve özellikle düşük ücretli çalışan emekçilerimize yakın noktalarda bu tür alanlarımızı, Kent Lokantalarımızı açarak, onlara hijyenik, kaliteli ama aynı zamanda fiyatı uygun bir yemek erişimini sağlamış olacağız” ifadelerini kullandı. İkinci Kent Lokantası’nı Bağcılar'da hazırladıklarını duyuran İmamoğlu, “Her şeyi toparlandı. Şu anda çalışanıyla ilgili süreçler tamamlanmak üzere. Orada da kadın çalışanlarımız olacak. Ve ondan sonra Bağcılar şubesini de açacağız” diye konuştu.


BAZI VAKIFLAR SİYASET YAPIYOR

İmamoğlu, gazetecilerin konuyla ilgili sorularını da yine yemek tezgahı arkasında yanıtladı. İmamoğlu, “Bazı eleştiriler de geldi; 'Belediyenin işi lokanta açmak değil. Bölgedeki esnaf bundan olumsuz etkilenir, haksız rekabet oluşur' şeklinde. Ne diyorsunuz?” sorusuna, “Hayır; öyle bir sorun yok. Çünkü, neticede burayı tercih edecek olan insanlar, bizim insanımız. Onların vicdanına, onların ihtiyacına, ihtiyaçlı olduğuna biz güveniyoruz ve inanıyoruz” cevabını verdi. İmamoğlu, “Vakıfların kullanımındaki alanlar dönüşmeye devam edecek mi? Burası aynı zamanda daha önce bir vakfın da kullanımındaydı. Siz, aynı zamanda göreve gelirken söz de vermiştiniz” sorusu üzerine ise “Biz, kamu yararına olan bütün işlere talibiz. Kimiz biz? 16 milyonun sahibi olduğu İBB. Vakıf deyince, bütün vakıfları zan altında asla bırakma niyetinde değilim. Ama ne yazık ki toplum tarafından güven duyulmayan, bir aileyi, salt başka kavramları, siyaseti, politikayı hatırlatan vakıflar var. Yani öyle vakıflar var ki; bugün siyasi parti adına ya da iktidar adına en derin mesajları vermekten geri durmuyor. Onların faaliyetlerini, gitsinler kendi imkanlarıyla yapsınlar” açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.