Ekrem İmamoğlu: Yanlışların arkasında bir avuç insan var!

Ekrem İmamoğlu: Yanlışların arkasında bir avuç insan var!
İstanbul Büyükşehir'in Belediyesi'nin okul yapım projesinin protokolünü imzalamak ve bir dizi ziyarette bulunmak için Elazığ'a gelen Ekrem İmamoğlu, “Bizi engellemeye çalışanları hiç umursamayın. Bir takım yanlış işler yaparak bizi sıkıntıya sokacaklarını zannediyorlar. Hiç sokamazlar. Yanlış yapan insanların arkasında bir avuç insan var... Bugün zor zamanlar yaşadığımızı biliyoruz ama hep birlikte çok güzel günlere yürüyoruz” dedi

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan birçok okul yıkılmıştı. Kentte yaşanan okul sıkıntısını çözmek adına CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol'un girişimi üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) okul yapma kararı almıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu amaçla; Gazi Anadolu Teknik Lisesi okul projesinin protokolünü imzalama ve bir dizi ziyarette bulunmak amacıyla Elazığ’a geldi. CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol Elazığ’a özgü olan 8 köşeli kasketi İmamoğlu’una takdim etti. İmamoğlu, Elazığspor Tesisleri önünde duran ve vatandaşlara selamladı. Karşılamada kısa bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Elazığ'da en güzel duyguların beslendiği ve filizlendiği yurtsever insanlarımızın inşallah güzel bir geleceğe imza attığı çağdaş bir güzellikle buluştuğu çok yakın zamanda böylesi bir Elazığ'ı selamlamaya gelmeyi diliyorum. Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Yoğun bir programımız var. Her yerde söylediğim gibi Elazığ'da da memleketimizin her yerinde de her şey çok güzel olacak” ifadelerini kullandı.

Harput'u gezdi
İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu’yla birlikte Harput’u gezerek bilgi aldı. Elazığ Turizm ve Kültür Tanıtma Derneği Başkanı Ahmet Bulut, İmamoğlu çiftine Harput’un tarihini anlattı. Harput Mahalle Muhtarı Zülküf Demirpolat, Ekrem İmamoğlu’una Elazığ’a özgü yiyecekler hediye etti. Ziyaretin ardından İmamoğlu, Sarahatun Camii’nde cuma namazını kıldı. Ekrem İmamoğlu, Suriye’nin Azez kentinde Fırat Kalkanı harekat bölgesinde zırhlı araca PKK/PYD terör örgütü mensuplarınca güdümlü füzeyle yapılan saldırı sonucu şehit olan özel harekat polisi Cihat Şahin’in, Harput 15 Temmuz Polis Şehitliği’ndeki kabrini ziyaret etti. Kabir ziyaretinde Kuran-ı Kerim tilaveti okundu.

Güzel günlere yürüyoruz
İmamoğlu, Elazığ merkeze bağlı Yıldızbağları Mahallesi’nde bulunan El-Cemevi’ni ziyaret etti. Cemevi önünde vatandaşlarla sohbet eden İmamoğlu, şunları söyledi: “Aslında şu an da her şey çok güzel oluyor. Siz canların bana gösterdiği sevgi ve samimiyetten dolayı sürekli yüzüm gülüyor. Bugün aslında çok hayırlı bir iş için buradayız. Elazığ bir deprem yaşadı. O acı ve zor günlerde de eşimle birlikte sizleri ziyaret ettik. Milletvekilimiz Gürsel Beyle ‘Elazığ'a ne yapabiliriz' diye konuştuk. Özellikle eğitimle alakalı, sıkıntılı süreçler başlamıştı. Neticede biz de İBB olarak Türkiye Cumhuriyeti'nin bir kurumuyuz. İstanbul, Türkiye'mizin her yerine dokunmalı ve fayda sağlamalı. Bu bağlamda Elazığ'a okul yapılması için onay aldık. Mecliste oy birliğiyle buna karar çıkarttık. Ne mutlu bize ki bu güzel Cumhuriyetin de adını taşıyan Gazi Meslek Lisesi'ni çocuklarınızın çağa uygun meslek edinecekleri bir okul yapımının başlangıcını yapmaya geldik.
Memleketimizin her şehrinde çocuklarımızın iyi eğitim alarak doğru işle buluşmasından insanlarımız mutlu olur. Bugün zor zamanlar yaşadığımızı biliyoruz ama hep birlikte çok güzel günlere yürüyoruz. Memleketimizin güzel günlere ulaşabilmesi için var gücüyle çalışan insanlarımız var. Siyaset üstü düşünerek, siyasi makam ve mevki düşünmeden yol yürüyen farklı siyasi partilerin başında da insanlar var. Bu bakımdan bizim şu andan itibaren yapacağımız şey memleketimizin huzuru ve refahıyla iyi günlere ulaşmasını sağlamaktır. Bu bağlamda CHP olarak da başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere hepimiz hangi görevde olursak olalım 7/24 bu memleketin artık bu zor günleri aşması için hep birlikte mücadele edeceğiz. Sizden de siyasi olsun olmasın bu güzelliklere kavuşmanın bir başka safhası da sizlersiniz. Sizden bu mücadelede bize katkı vererek yoldaş olmanızı arzu ediyoruz.”

 


Onları hiç umursamayın
İBB'yi engellemek isteyenlerin umursanmaması gerektiğini kaydeden İmamoğlu, “İstanbul'da da ‘İstanbul İttifakı' demiştik. Bizi ayrıştıran akla ‘dur' diyerek millet olma bilincimizi 84 milyon insanımıza vatandaş olduğunu hissettiren bir yönetim anlayışını önümüzdeki seçimde hep birlikte Türkiye'ye kazandıracağız. Ama dediğim gibi bu bir mücadeledir. Kişisel egolardan uzak, bu söylediğimiz yoldan bir nefer gibi çalışma dönemidir. Bu duygularla görevimizi yapmaya çalışıyoruz. İstanbul'da başınızı hiçe öne eğdirmeyen, hep mutlu eden işleri yapan belediye başkanı ve yol arkadaşınız olmak istiyor ve buna da söz veriyorum. İnşallah bunu başaracağız. Bizi engellemeye çalışanları hiç umursamayın. Bir takım yanlış işler yaparak bizi sıkıntıya sokacaklarını zannediyorlar. Hiç sokamazlar. Yanlış yapan insanların arkasında bir avuç insan var. Ya da o bir avuç insanın içinde olduğu vakıf gibi yerler var. Bizim arkamızda millet var. Bunun için çok mutluyum ve yüzüm gülüyor. Ben hesap vereceğimiz halka bakıyorum. Bu yüzden çok umutluyum. Bu yüzden memleketimizin her yerinde her şey çok güzel olacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.