El emeğiyle keseye katkı

El emeğiyle keseye katkı
Gaziosmanpaşalı kadınlar, evde ürettiği el emeği ürünler ile ev ekonomisine katkı sağlıyor. Gaziosmanpaşa Belediyesi El Sanatları Satış Ofisleri, bin 600 ev hanımına gelir elde etme imkanı sunuyor.

Gaziosmanpaşa Kültür ve Sanat Merkezi giriş katında ve 500 Evler Caddesi’nde hizmet veren el sanatları satış ofislerinde toplam 10 bin parça ürün ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Çeyiz ürünlerinden yöresel el nakışlarına, dekoratif ev aksesuarlarından takı, süs eşyası ve çantalara kadar birçok el emeği ürün bu ofislerde satışa çıkarılıyor. Hali hazırda 1.600 ev hanımı, ürünlerinin satışından elde ettikleri gelirle ev ekonomilerine katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor. Evde kalarak pandemi ile mücadele sürecine destek veren kadınlar aynı zamanda üretime teşvik ediliyor.

Kadınlara destek olacağız

El sanatları satış ofisleriyle üreten kadınlara her zaman destek verdiklerini belirten Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Gaziosmanpaşalı hanımefendiler, evlerinde hazırladıkları, tamamı el emeği göz nuru olan ürünlerin fiyatlarını kendileri belirleyip getiriyorlar. Biz de satışlarını gerçekleştirmelerine imkan sağlıyoruz. Bu ürünlerin hizmete sunulması, ailelere ekonomik anlamda katkı sağlaması bizi de oldukça mutlu ediyor” dedi.

Uzaktan eğitimler sürüyor

Her yıl binlerce Gaziosmanpaşalı kadını bir araya getiren kadın koordinasyon merkezleri, bu yıl pandemi dolayısıyla uzaktan eğitim veriyor. Meslek, hobi, spor ve sanat kurslarında uzman eğitmenler, öğrencileriyle internet ortamında buluşarak, canlı dersler gerçekleştiriyor.ÖMER FARUK ARPACIK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.