En az yüzde 20 alırız!

En az yüzde 20 alırız!
İYİ Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Erol Karapınar, ilçe siyasetine ilişkin Damga'ya konuştu. İYİ Parti olarak Beylikdüzü'nde mahalle mahalle gezdiklerini anlatan Karapınar, “Çok iddialı bir şekilde şunu söyleyebilirim ki bugün bir yerel seçim yapılsa yüzde yirminin altında alacağımız bir oyu başarısızlık sayarım. Biz olası bir yerel ve genel seçimde en az yüzde 20 alırız” dedi

İYİ Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Erol Karapınar ve ilçe yöneticileri Damga'yı ziyaret etti. İlçe siyasetine ve genel siyasete ilişkin açıklamalar yapan Karapınar, İYİ Parti olarak Beylikdüzü'nde canla başla çalıştıklarını söyledi. Ekonomik gidişatın vahim olduğunu ve sokağa çıktıklarında bunu en iyi şekilde görebildiklerini de ifade eden Karapınar, “İYİ Parti kapsamlı bir çalışma yapıyor. Vatandaşı dinleyerek, sorunları tespit ediyor ve çözümler arıyor. Biz niye sokak sokak geziyoruz? Çünkü gerçek bilgiyi sokaktan alabilirsiniz. Orası ilk ve en doğru noktadır. O nedenle vatandaşlarımızın kapısını tek tek çalıyoruz. Ama diğer yandan çözüme ilişkin de önemli çalışmalarımız var. Bunlar için İstanbul'da Ekonomi Kongreleri düzenledik. Neden? Çünkü devletin ekonomik tüm kaynaklarını kurutmuş bir hükümetle mücadele ediyoruz” diye konuştu.


Hukuk yoksa ekonomi düzelmez

Ekonomi Kongreleri'ne ilişkin bilgi vermeye devam eden Erol Karapınar, “ Ekonomi Kongreleri'ne sanayicileri çağırdık, yerel basını ve bölge halkını çağırdık. Oralarda söyledik; Türkiye 20 yılda çok şey kaybetti. Biz gelince de elimizde sihirli değnek yok her şey  bir anda düzelmeyecek. Ekonomi eşittir hukuktur ekonomi eşittir demokrasidir. Ekonomide isteyen herkes istediği işi yapmalı bunu devletin hukuku, adaleti sağlayacak. Diğer yandan ekonomide işini insanlar özgürce yapacak bunu da demokrasiyle sağlayabilirsiniz. Ama ne var bugün? Tek tip bir basın, hukuksuzluk, yolsuzluklar ve adam kayırmalar. O yüzden İYİ Parti göreve ilk geldiğinde yapacağımız ilk şey Türkiye'yi yeniden hukuk devleti yapmak. İYİ Parti bunun için en iyi şekilde çalışacak” dedi.

iyi parti beylikdüzü


Esnafımız dertli

Sık sık esnaf ziyaretleri yaptıklarını da anlatan Karapınar, “Esnaflarımızı da önemsiyoruz. Hemen hemen Beylikdüzü'nde çok sayıda esnafımıza gitmişizdir. Onlarla konuştuğumuzda ekonomik vahameti daha iyi anlayabiliyoruz. Esnafın cirosu düşüyor, elektrik faturaları artıyor, yaptığı işle ilgili maliyet giderleri sürekli artıyor. Bu yüzden esnafın derdini, sıkıntısını görebiliyoruz” diye konuştu. İYİ Parti olarak Beylikdüzü'nde vatandaşlardan aldıkları en büyük tepkiyi de anlatan Karapınar şöyle konuştu; “Şimdiye kadar en çok duyulan tepki şu; neden az geziyorsunuz? İnanın sosyal medyadan gelen en çok şikayet bu. Halk daha çok gelmemizi istiyor, konuşmayı istiyor” şeklinde konuştu.


AK Parti dönemi biter

Genel siyasete ilişkin de konuşan Karapınar, AK Parti'nin bu dönem kaybedeceğini düşündüğünü söyledi. Karapınar, “Ramazan'da her hafta 2 mahalle birden geziyoruz. Bu gezilerde gördüm ki büyük bir olay olmazsa iktidar hezimet yaşayacak. Kavaklı'ya gittik, Dereağzı'na gittik, Yakuplu'ya gittik her mahallemizde görüyoruz ki vatandaşlar artık AK Parti iktidarından memnuniyetsiz.  O yüzden çok açık bir şekilde AK Parti'nin bu döneminin son dönemi olabileceğini söyleyebilirim.

Tabii siyaseti kan davası gibi görmüyoruz. Makul siyasettten yanayız. Bu siyaset anlayışı içinde AK Parti'nin doğrularını da söylüyoruz ama bunun yanında yaptığı yanlışları da eleştiriyoruz. Doğru siyaset böyle olmalı” dedi.


İYİ Parti iddialıdır

İYİ Parti'nin iddialı bir parti olduğunun altını çizen Karapınar, “Biz inanın sık sık ifade ettiğim gibi daima halkın içindeyiz. Gerçekten çok çalışıyoruz. O sebeple bugün bir yerel seçim olsa İYİ Parti olarak yüzde 20'nin altında alacağımız bir oyu direkt olarak başarısız bulurum” dedi. İYİ Parti'nin 2024'te yerel seçimde belediye başkan adayı çıkarıp, çıkarmayacağı konusuna da değinen Karapınar, “Bunlar genel merkezin vereceği kararlar. Genel merkez ne derse, nasıl bir yol izlerse biz ona göre hareket ederiz. Şu an bizim yapacağımız tek iş var o da; çalışma, çalışmak, çalışmak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.