En büyük sorun iklim değişikliği

En büyük sorun iklim değişikliği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, “İklim değişikliği yüzyılımızın en büyük küresel sorunlarının başında yer alıyor. Geldiğimiz noktada, tam olarak bir dönemecin eşiğindeyiz" dedi.

İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye-Afrika Zirvesi'nde 'Gezegenimiz için El Ele: İklim Tartışmasında Afrikalı Seslerin Duyurulması' paneli düzenlendi. Panele Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Sierra Leone Devlet Başkanı eşi Fatima Maada Bio, İklim aktivisti Nisreen Elsaim, Afrika Birliği Afrika Birliği Tarım Komiseri Josefa Leonel Correia Sacko, Türkiye'de okuyan Afrikalı öğrenciler ve ilgili STK temsilcileri katıldı.

Hayati bir çağrı
Panelde konuşan Emine Erdoğan, “İklim değişikliği yüzyılımızın en büyük küresel sorunlarının başında yer alıyor. Geldiğimiz noktada, tam olarak bir dönemecin eşiğindeyiz. Bildiğiniz gibi, Hükümetler arası İklim Değişikliği Paneli'nin yayınladığı son rapor, 'İnsanlık için kırmızı kod' olarak değerlendirildi. Raporun, tüm dünya için hayati bir çağrı olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte, iklim değişikliği sorunlarıyla mücadele edebilecek son nesil olduğumuzu bilmek, omuzlarımıza ağır bir sorumluluk yüklüyor. Unutmamalıyız ki, attığımız ve atmadığımız her adım, geleceğin dünyasını şekillendiriyor. Bu gelecek dünyası ise, bizim değil, çocuklarımızındır" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.