En kötü zeminli bölgeler açıklandı!

En kötü zeminli bölgeler açıklandı!
Deprem uzmanları İstanbul’da yaşanabilecek büyük bir deprem için uyarılarını sürdürürken kentte en kötü zemine sahip ilçeler belli oldu.

Beklenen büyük İstanbul depremi için uzmanların yaptığı açıklamalar halkı tedirgin ederken, megakentte zemini en kötü olan 8 bölge de ortaya çıktı. İstanbul’da düzenlenen bir sempozyumda konuşan uzmanlar, İstanbul’da yüzey deformasyonu yaşanan ilçeleri sıralarken, bu bölgelerde depremin daha büyük hasar bırakacağını açıkladı.

İstanbul’da 14-15 Aralık tarihleri arasında; İstanbul Kültür Üniversitesi, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası ve İBB ortaklığında, Prof. Dr. Aral Okay’ın anısına düzenlenen İstanbul’un Jeolojisi Sempozyumu düzenlendi. Sempozyumda bir araya gelen uzmanlar, depremde en fazla hasar alacak ilçeleri de masaya yatırdı.

Milliyet’in haberine göre, İstanbul Jeolojisi Sempozyumu’nda konuşan İTÜ Jeoloji Mühendisliğinden Prof. Dr. Ziyadin Çakır, kentte yüzey deformasyonu gözlenen bölgeleri açıkladı.

İşte en büyük deformasyon görülen yerler

Yüzey deformasyonu yaşanan bölgelerde depremin daha büyük hasara neden olacağını dile getiren Çakır, en büyük deformasyonun ise Haramidere bölgesinde görüldüğünü ifade etti.

Haramidere’nin yanı sıra Kadıköy, Zeytinburnu ve Alibeyköy’e de dikkat çeken Çakır şunları söyledi: “Ayamama, Kadıköy’deki Kurbağalıdere, Zeytinburnu’nda Çırpıcı Deresi, Kağıthane, Alibeyköy, bütün deniz kenarları, Yenikapı ve Maltepe de dahil dolgu alanlarda düşey deformasyon gözleniyor”

Uydu yardımıyla analiz edildi

Açıklamalarını sürdüren Ziyadin Çakır, İstanbul’da yüzey deformasyonu meydana gelen bölgelerin uydu görüntüleri aracılığı ile tespit edildiğini belirtti. 2014 yılından beri sürdürülen proje sonucunda İstanbul’da Büyükçekmece, Avcılar, Haliç ve Küçükçekmece ilçelerinde deformasyona dikkat çeken Çakır, dolgu zeminlere ve dere yataklarına da vurgu yaptı.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.