Engelliler polis oldu

Engelliler polis oldu
Türk Polis Teşkilatı’nın 177. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinlikte Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kursiyerleri, bir günlüğüne polis oldu. Polis kıyafetlerini giyen ve ekip araçlarıyla ilçede tur atan engelliler, keyifli bir gün geçirdi

4-10 Nisan 2022 Polis Haftası içerisinde Türk Polis Teşkilatı’nın 177. yılı yurt genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Bağcılar Belediyesi engellilerin sosyal hayata katılımının sağlanması ve toplumda engellilik bilincinin artırılması amacıyla özel bir program düzenledi.


Başarıyla geçtiler

Bu amaçla Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı kursiyerleri, önce Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) kursunun yapıldığı Göztepe Spor Kompleksi’ne gitti. Burada sıçrama tahtasından lastik içerisinden geçmeye kadar bütün etapları başarıyla geçen engelliler daha sonra Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polislerle bir araya geldi. Polis kıyafetlerini giyen engelliler, bindikleri ekip araçlarıyla ilçede tur attı. Konvoy oluşturan ve sirenler çalan araçlarının içinde dolaşan engellilerin son durağı Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğü oldu.


Çok duygulandık

Emniyet binasını gezen engelliler, Bağcılar İlçe Emniyet Müdürü Cemal Ünlü’yü de makamında ziyaret etti. Engellileri ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Ünlü, “Ayağınıza sağlık. Ziyaretin bizi çok duygulandırdı. Teşekkür ederim” dedi. Samimi geçen görüşmenin ardından resim sınıfı öğrencilerinden Kazım Şahin, kendi yaptığı resmi Ünlü’ye hediye etti.




Öğrencilerle iftar yaptı

Toplumun her kesimiyle birlikte Ramazan ayının bereketini paylaşan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, dün lise öğrencileriyle iftar sofrasında buluştu. Bağcılar Aydın Doğan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bağcılar Ahi Evren Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Bağcılar Dündar Uçar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerinin yoğun katılım gösterdiği iftara İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da eşlik etti. İftar öncesi öğrencilerle sohbet eden Çağırıcı, onların istek ve sorunlarını da dinledi. Gençlerle aynı sofrada iftar yapmanın sevincini yaşadığını ifade eden Çağırıcı, “Bu ülkenin yarını olan sizlere çok büyük görevler düşüyor. Siz üzerinize düşeni yapın biz her koşulda yanınızda olacağız. Mübarek Ramazan’ın güzelliğini, maneviyatını bu akşam öğrencilerimizle beraber paylaşıyoruz. İnşallah bu güzel tablo sürekli olacak. Ramazan ayı boyunca her gün farklı öğrencilerimizle iftar yapacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.