Engin Altay: Tecavüze dur dedik!

Engin Altay: Tecavüze dur dedik!
İptal edilen İstanbul seçimlerinin tekrarının yapıldığı 23 Haziran'ın ikinci yıl dönümünde 39 ilçede sahaya çıkan CHP örgütleri hem İstanbul halkına teşekkür etti, hem de vatandaşın sorun ve taleplerini dinledi. Büyükçekmece'de etkinliğe katılan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "23 Haziran’da İstanbullular İstanbul’a el koydu. İstanbullular İstanbul’un iradesine yapılan bu tecavüze ‘dur, yeter artık’ dediler" açıklamasını yaptı

Cumhuriyet Halk Partisi, İstanbul İl Başkanlığı’nın düzenlediği program doğrultusunda 23 Haziran 2019 İstanbul seçimlerinin ikinci yıl dönümünde İstanbul’un 39 ilçesinde eş zamanlı saha çalışması yapıldı. Büyükçekmece’de düzenlenen ilk etkinlikte belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve parti yönetim kurulu üyeleri ile kahvaltılı toplantıda bir araya gelen CHP Meclis Grup Başkanvekili Engin Altay, 2019 seçimlerini 2 kez kazanan Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul’da çok güzel hizmetlere imza attığını söyledi.


Sorunlar dinlendi

Toplantının ardından CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, CHP Bingöl İl Başkanı Hasan Aktaş, CHP Niğde İl Başkanı Erhan Adem, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, CHP Büyükçekmece İlçe Başkanı H. Remzi Gökbulak, CHP İstanbul İl Disiplin Kurulu Üyesi Aslıhan Sağlık ve belediye meclis üyeleri saha çalışması kapsamında esnaf ve ilçe halkı ile bir araya geldi. Saha çalışması sırasında vatandaşlardan yoğun ilgi gören CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün ilçe esnafını ziyaret ederek sorun ve talepleri dinledi.


İstanbullular el koydu

Esnaf ziyareti sonrasında bir açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "Bugün 23 Haziran. Malum 31 Mart seçimlerinden sonra hem Büyükçekmece’de seçimlere milletin iradesine devlet zoruyla el koyulmaya çalışıldı. Onu bertaraf ettik ama İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimleri iptal edildi. 23 Haziran’da İstanbullular İstanbul’a el koydu. İstanbullular İstanbul’un iradesine yapılan bu tecavüze ‘dur, yeter artık’ dediler. Biz de Büyükçekmece’ye benim de özel olarak çok sevdiğim ilçe belediye başkanımıza, Büyükçekmece halkına teşekküre geldik. Büyükçekmece halkına diyoruz ki emanetiniz emin ellerde ve inşallah daha güzel bir İstanbul’u hep beraber kuracağız" dedi.


Haramilerden temizleyeceğiz

"Büyükçekmece her zamanki gibi büyük. İstanbul’u inşallah bütün 38 ilçesini Büyükçekmece’nin estetiğine, zarafetine kavuşturacağız" diyen Altay, "Bakın Büyükçekmece’yi ben İstanbul’un en güzel ilçelerinden biri olarak görürüm. Ekrem Beyi de 5 yıllık ihmalin getirdiği sorunları 2 yıldan beri çözmek için çaba ve emek sarf etti. Çok dev yatırımlar yapılıyor. Bunlar belki gözle görülmüyor. Şu an 10 ayrı yerde metro çalışmaları var. Dünyada bu kadar büyük metro yatırımı yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi’dir. Ekrem Beye de teşekkür ediyoruz. Büyükçekmece’ye de teşekkür ediyoruz. Büyükçekmece esnafı he4r zamanki nezaketini koruyor. Açız diye bağırmıyor ama durumları iyi değil. Sıkıntılarını biz gözlerinden anlıyoruz. İnşallah sandık gelecek. İstanbullu nasıl İstanbul’un kaderine el koyduysa Türkiye’de Türkiye’nin kaderine el koyacak. Devleti eşkıyalardan ve haramilerden temizleyeceğiz" ifadelerini kullandı.


ADALETSİZ BİR ŞEKİLDE İPTAL EDİLDİ

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, 23 Haziran tarihinin millet iradesinin ve demokrasinin sınavdan geçtiği bir gün olduğuna vurgu yaparak şöyle konuştu; "Ne zaman? 2019 23 Haziran. Çünkü İstanbul’da 1856 yılından bu tarafa ilk defa belediye seçimleri haksız ve adaletsizce iptal ediliyor ve ikinci kere tekrarlanıyor. Seçim alan bir Belediye Başkanı İstanbul’da halkın iradesine zincir vurmak isteyenler, halkın iradesini yok saymak isteyenlerin anlayacağı dilden bir cevap veriyor ve 820 bin, 817 bin farkla İstanbul belediyelerinin ikinci seçimi bugün bitiyor. Bana göre İstanbul’da bugün 23 Haziran bir demokrasi şöleni olarak kutlanması lazım. Halkın iradesinin nasıl önemli olduğunu, halk iradesinin asla ve asla küçümsenemeyecek, halk iradesine rağmen başka yolara başvurulmaması anlamında dersimizi aldığımız gündür 23 Haziran. O nedenle biz de esnafı geziyoruz. Vatandaşımızı geziyoruz. Demokrasi adına 2019 23 Haziran ortaya koymuş olduğu iradeden dolayı teşekkür ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.