Erkekliğe ilk adım

Erkekliğe  ilk adım
Beyoğlu Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve pandemi nedeniyle ara verilen toplu sünnet şöleni Haliç’in kıyısındaki Hasköy Etkinlik Alanı'nda yapıldı. Bu yıl 27’ncisi düzenlenen etkinlikte 210 çocuğun sünnet töreni gerçekleştirildi

Beyoğlu Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projesi kapsamında her yıl geleneksel olarak düzenlediği Beyoğlu Sünnet Şöleni, Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Hasköy Sahil’de gerçekleşen şölende çocuklar ve aileleri animasyon gösterileri ve birbirinden eğlenceli etkinliklerle doyasıya eğlendi. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın ev sahipliğindeki şölene Beyoğlu Kaymakamı Mustafa Demirelli, partilerin ilçe başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri, sünnet olacak çocuklar ve aileleri katıldı.  



Rafadan Tayfa gösterisi

Şölende, sünnet olmak için aileleriyle gelen her yaştan çocuk ‘Rafadan Tayfa’ oyuncularının yaptığı gösterilere eşlik ederek unutulmaz bir gün geçirdi. Çocuklara pamuk şeker ve mısır da dağıtıldı. Şölenin sonunda aileler, kendilerine verilen Cerrahi İşlem Kartı ile anlaşmalı hastanelere giderek çocuklarını sünnet ettirebilecek. Etkinlikte konuşan Haydar Ali Yıldız, Beyoğlu'nda ilk sıradaki gündemlerinin her zaman çocuklar, gençler ve kadınlar olduğunu dile getirdi. İlçede doğan her çocuk için ailelerine ziyarette bulunduklarını söyleyen Yıldız, "Yeni doğan bebeklerimizin ilk ihtiyaçları için ailelerin yanında oluyoruz. Eşim Seyhan Hanım da her doğan çocuğumuz için bir fidan dikimine öncülük ediyor” dedi.


Sünnet kıymetlidir

İleride Beyoğlu için çalışacak çocukları bir araya getirmeyi hedeflediklerini aktaran Yıldız, “Bizim inancımızda çocuklarımızın sünnet olması çok kıymetlidir. Anne ve babaların anılarında vardır. Geleneksel hale getirdiğimiz sünnet şöleni pandemi nedeniyle geçen yıl yapamamıştık. Ama bu yıl aileler de olup olmayacağını sormaya başlamıştı. Okulların başlamasının hemen öncesinde 210 çocuğumuza sünnet kıyafetlerini de giydirerek, sünnet şöleni yapalım istedik. Aileleri de mutlu, etkinliği açık havada yapıyoruz. Pandemi önlemlerine elimizden geldiği kadar dikkat ediyoruz. Rafadan Tayfa çocukların da sevdiği bir grup onu getirdik. Yarın birlikte Beyoğlu için çalışacak bu çocukları bir araya getirelim, aileler birbirini tanısın istedik. Güzel bir tören oldu, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. 8 yaşındaki oğlu Yiğit Ali Koç’un sünneti için şölene katılan Başak Koç ise “Sünnet olması güzel bir duygu inşallah damatlığını görmek de nasip olur. Rabbim bütün evlatlarımızı korusun. Böyle bir şölen yapmaları hem bizim hem de çocuklar için çok güzel, Allah razı olsun” diye konuştu. 


SÜNNETLE ERKEK ADAM OLACAĞIM

Sünnet olacağı için hiç korkmadığını söyleyen Yiğit Ali Koç da “Yolda gelirken herkes benimle dalga geçti, bence onlar sünnet olmamış. Erkek adam olacağım için sünnet olmak istiyorum. Büyüyeceğim, askere gideceğim. Ondan sonra da meslek sahibi olacağım ama mesleğim polislik olacak. Polislik en sevdiğim iş” ifadelerini kullandı. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.