Esenler'e 710 milyon bütçe

Esenler'e 710 milyon bütçe
Esenler Belediyesi'nin 2022 yılı bütçesi 710 milyon 500 bin TL olarak belirlendi. Bir önceki yıla oranla yüzde 34.70 artan tahmini bütçe, oy çokluğu ile kabul edildi

2022 bütçesi için belediyemizin bütçe tasarısı, oylanarak meclisten geçti. Esenler Belediyesi’nin 2022 yılı mali performansı ve bütçe tasarısının görüşüldüğü Esenler Belediye Meclisi’nin 6. Seçim Yılı 3. Dönem Ekim Ayı Meclis Toplantısı Esenler Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlendi. Esenler Belediye Meclisi Birinci Başkan Vekili Engin Aydoğan başkanlığında toplanan meclise; Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve birim müdürleri katıldı. CHP adına Kemal Şahin, İYİ Parti adına Mikail Karapınar, AK Parti adına Hasan Şahin görüşlerini dile getirdiler. 2022 Yılı Bütçe Kararnamesi’ni AK Parti Meclis Üyesi Hasan Şahin okudu. Maddeler tek tek oylandı. En son genel oylama yapıldı. CHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin muhalefet ettiği bütçe, bir önceki yıla oranla yüzde 34.70 artarak 710 milyon 500 bin TL olarak oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Artış aileler için
Bütçenin kabul edilmesinin ardından Başkan Göksu bir teşekkür konuşması yaptı ve tahmini bütçenin gider oranlarındaki artışlar hakkında şöyle konuştu: “710 milyonluk bir bütçemiz var. 2021 yılına göre yaklaşık yüzde 34.70 oranında bir artış var. En yüksek artışımız yüzde 183 ile kadın, aile ve gençlik hizmetlerinde. İkinci en büyük artışımız yüzde 68 ile yatırımlarda. Bir belediyenin zihinsel okumasını yapacaksanız bu rakamlarla yapabilirsiniz. Üçüncü artışımız ise kamu hizmetlerinde olmuştur. Toplu sözleşmeden doğan haklar çerçevesinde ortaya çıkan tablo. Bütçe temelleri bizim resmi rakamlarımız çerçevesinde ortaya çıkar. Esenler Belediyesi’nin esas harcama kalemlerine baktığımızda sadece 2021 yılı kentsel dönüşümde harcadığımız rakam 1.8 milyardır.”

 

Esenler halkını seviyoruz
2022 bütçesi için mecliste yapılan oturumda Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “2022 yılı ortasında yeni bir bütçe revizyonuyla karşınıza geleceğiz” diyerek, “Bugün 2022 yılı bütçemizi oyladık. Bütçemiz hepimiz için hayırlı olsun. 2022 yılı ortasında yeni bir bütçe revizyonuyla karşınıza geleceğiz. Çünkü yatırımlarımızın bir kısmını buraya ilave etmedik. Onlar netleştikçe yeniden bütçe yapmak durumunda kalabiliriz. Biz Esenler halkıyla birbirimizi çok seviyoruz. Biz birbirimizi çok iyi anlıyoruz. Esenler’deki her bir kardeşimizin geleceği bize emanet. Biz o emanete bugüne kadar hep sahip çıktık, çıkmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.