Esenler ilk yardım eğitimi verdi

Esenler ilk yardım eğitimi verdi
Esenler Belediyesi personeli, hayat kurtaran Uygulamalı Temel İlkyardım Eğitimi aldı. Esenlerli gençler için de Esenler Gençlik Merkezi'nde düzenlenen bir başka eğitim programında Marmara Bölgesi'nde binlerce vatandaşımızı kaybettiğimiz 17 Ağustos 1999 yaşanan deprem hatırlatılarak ilkyardım bilinci oluşturuldu

Esenler Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Sağlık İşleri Müdürlüğü, belediye personeline yönelik eğitim seminerleri kapsamında Uygulamalı Temel İlkyardım Eğitimi verdi. Esenler Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen seminerde belediye personeline hayat kurtaran bilgiler verildi. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü eğitimcileri tarafından eğitimde; ani olarak ortaya çıkan hastalık veya yaralanma durumunda; kişinin hayatını korumak, sağlık durumunun kötüleşmesini önlemek ve iyileşmesine destek olmak amacıyla olay yerindeki mevcut imkânlarla yapılan hızlı ve etkili müdahaleleri anlatıldı. Eğitmenler, belediye personeline sahnede uygulamalı ilkyardım eğitimi de verdiler. Eğitimin ardından personele İlkyardım sertifikası verildi.
 

Gençler eğitimde buluştu

Gençler için Esenler Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından 17 Ağustos 1999 yılında ülkemizde büyük kayıpların yaşandığı Marmara Depremi’ni yeniden hatırlayarak acı tecrübeleri bir daha yaşamamak için farkındalık oluşturmak ve ilkyardım, arama kurtarmanın önemine karşı bilinç kazandırmak amacıyla Esenler Gençlik Merkezi’nde seminer düzenlendi. Seminerin ilk bölümünde Uzman Kadriye Elver, Temel İlkyardım konusunda kıymetli bilgiler paylaştı. İkinci bölümde ise Esenler Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ESKAT) uzmanları gençlere arama kurtarma alanında yaşadıkları tecrübeleri aktardı. Oldukça bilgilendirici olan eğitimin sonunda katılımcılara katılım belgeleri teslim edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.