Esenler’de kentsel dönüşüme dev harcama!

Esenler’de kentsel dönüşüme dev harcama!
Esenler Belediyesi’nin gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yapılan harcamaların 18 milyar TL’yi bulduğu ortaya çıktı.

Esenler Belediyesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor.

16 bin adet çok riskli yapı

Akşam’ın haberine göre, dün bir basın toplantısı düzenleyen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ilçede 16 bin adet çok riskli alanı tespit ettiklerini, bu kapsamda bugüne kadar 18 milyar lira harcadıklarının söyledi.

2. büyük etap başlıyor

Şimdi ise bu alanları teker teker kaldırdıklarını belirten Göksu, "Birinci etapta 16 bin, ikinci etapta ise 40 bin konut kaldırılarak bütün o alanları risksiz hale getirmeye çalışıyoruz. Şu anda 3 bin 494 konutumuz teslim edildi. 3 bin 981 konutumuzda devam ediyor. Şimdi 2. büyük etabımız başlıyor. Yaklaşık 6 milyon metrekarelik bir alan. Burada da şu anda konutlarımız başladı. Bunun yanında Türkiye'nin en büyük bilim merkezi devam ediyor" diye konuştu.

Savunma bakanlığı ile kat karşılığı anlaşma

Milli Savunma Bakanlığı ile kat karşılığı anlaşması yürüttüklerini aktaran Göksu, "Bakanlığımıza Çorlu'da 1 milyon 250 bin kapalı alan, 2 milyon metrekare de açık alan kışla inşaatı yapıyoruz" dedi.

Yeni kira desteği geliyor

Bakanlığın verdiği kadar kendilerinin kira desteği verdiklerini söyleyen Tevfik Göksu, "Biz de 3 bin 500 lira veriyoruz. Şimdi bakanlığın yeni çalışmaları var. Bu hem yarısı sizden, yarısı bizden çalışması hem de vatandaşa para ödeme şeklinde bir çalışma, yakında açıklanacak. Umuyorum ki süreç daha da hızlanır bundan sonra" dedi.

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.