Esenyurt iş birliği yapacak

Esenyurt iş birliği yapacak
Esenyurt Belediyesi, “Esenyurt İçin Yerel Kalkınma Stratejileri Çalıştayı” düzenledi. Çalıştayın sonucunda, Esenyurt’ta faaliyet gösteren iş insanlarının ara ve nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak adına Esenyurt Belediyesi ile iş birliği protokolü imzalandı

Esenyurt Belediyesi 14-15 Nisan 2022 tarihleri arasında ilçede faaliyet gösteren özel sektör temsilcileri, akademisyenler, iş insanları ve diğer ilgili paydaşları bir araya getirerek “Esenyurt İçin Yerel Kalkınma Stratejileri Çalıştayı” düzenledi. Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde gerçekleşen çalıştaya; Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, CHP İstanbul İl Saymanı Server Gökmen, İSİFED Başkanı Muammer Ömeroğlu, ESİDER Başkanı Emin Armağan Şakar, SANDER Başkanı Mehmet Kocasakal, BEYSİAD Başkanı Adnan Şahin, akademisyenler ve çok sayıda iş insanı katıldı. Başkan Bozkurt, çalıştayda "Neden 'Esenyurt İçin Yerel Kalkınma Stratejileri Çalıştayı' düzenledi?" başlığı altında açılış konuşmasını gerçekleştirdi. ESİDER Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı Sedat Çelik, sanayiciler ve iş insanları İçin Yerel Kalkınma Çalıştayı’nın önemini anlattı. Çalıştay Moderatörü Prof. Dr. Ahmet Koyun, çalıştayın yöntemi ve süreci hakkında bilgilendirme yaptı. Çalıştayın son gününde, Çalıştay Moderatörü Prof. Dr. Ahmet Koyun, şirketler için enerji yönetimi ve enerji sorununa çözüm olabilecek alternatif çözümler hakkındaki sunumunu gerçekleştirerek, iş insanlarını şirketlerde enerji yönetimi hakkında bilgilendirdi. Doç. Dr. Ali Kaplan da “Enflasyonist Ortamda İşletmeler İçin Kriz Yönetimi” isimli sunumunu gerçekleştirdi. Ardından Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Esenyurt Belediyesi'nin Yerel Kalkınma Sürecine Yönelik Uygulamaları” sunumu gerçekleştirerek, tüm katılımcıları Esenyurt Belediyesi’nin kalkınmaya yönelik faaliyetleri hakkında bilgilendirdi.

Sanayicilere elemean yetiştirecek
Yerel kalkınma üzerine konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, belediye bütçesini yaparken çalıştayın sonuçlarını dikkate alacaklarını ifade etti. Yapılan protokol sonucunda bundan sonra belediye ile sanayicilerin iş birliği içinde çalışacağını vurgulayan Başkan Bozkurt şöyle konuştu: “Esenyurt’un birçok sorunu var. Siyasetçilerin de işi bu sorunları çözmek. Bizim için de en önemli konulardan başlıcaları, iş insanlarıyla olan diyalogları geliştirmek ve iş insanlarının katma değer ürünler yaratmasını sağlamak. Dolayısıyla iş insanlarıyla bir araya geldik. Onların bizden beklentilerini, bizim onlara biçtiğimiz görevleri aktardık ve neler yapabiliriz diye bir çalıştay yaptık. Bugün de sonuçlarını gördük. Ben çok faydalandım. 2023 bütçesini yaparken bu çalıştaydan çıkacak sonuçları, yani bizden beklentileri karşılamak üzere ve çalışmaları ortaya koymak üzere hazırlık yapacağız. Esenyurt’a dair ne sorun varsa bunların tamamıyla ilgili çalıştaylar, sempozyumlar yapıyoruz ve ona göre yönümüzü belirliyoruz. Sanayicilerin en büyük sorunu istihdam sorunuydu, nitelikli eleman bulamamaydı. Ara eleman yetiştirmekte maalesef son yıllarda yetersiz kalıyoruz. Bölgemizde bulunan iş adamları dernekleriyle ESİDER ve SANDER ile bir iş birliği protokolü imzaladık. Bu protokole göre ihtiyaç duyulan personeli Esenyurt Belediyesi kendi bünyesinde yetiştirecek ve sanayicilerle beraber çalışması için sektöre eleman hazırlayacak. Dolayısıyla güzel bir sonuç çıkacak.”


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.