Esenyurt Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Polat Berkay Bozkurt oldu 

Esenyurt Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Polat Berkay Bozkurt oldu 
Esenyurt Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin gerçekleşen üç adaylı kongresinde, ipi göğüsleyen isim Polat Berkay Bozkurt oldu. Kongrede Sıla Ateşer ve Görkem Korkut ile yarışan Bozkurt, kullanılan 409 oyun 163’ünü alarak başkanlığa seçildi. Diğer adaylar Görkem Korkut 141, Sıla Ateşer ise 105 oy aldı.

Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongrenin Divan Başkanlığını, Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Saadettin Yıldırım yaptı. Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ ile yürütme kurulu üyeleri de kongreyi başından sonuna kadar takip etti. Gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan kongrenin ardından başkan adayları, birbirlerini tebrik etti. 

polat bozkurt


BOZKURT: AYRIŞTIRAN DEĞİL BİRLEŞTİREN OLACAĞIZ

Yaklaşık iki yıldır Esenyurt Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde aktif olarak çalışmalar yürüten ve Gençlik Meclisi Üniversiteler Komisyonu’nun sorumluluğunu yapan yeni Başkan Polat Bozkurt, sonuçların açıklanmasının ardından büyük bir mutluluk yaşadı. 

polat bozkurt

Kongrenin sonunda kısa bir teşekkür konuşması yapan Bozkurt, “Öncelikle bugün burada bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim, iki senedir süren yoğun ve yıpratıcı bir maratondu. Başkan adaylarımız Görkem Başkanıma da Sıla Başkanıma da teşekkür ederim. Biz ayrıştırıcı değil her zaman birleştirici olacağız, yolumuz uzun zaten. Hepinize teşekkür ederim, iyi ki varsınız!” ifadelerini kullandı.


YENİ YÖNETİMDE KİMLER VAR?

Polat Berkay Bozkurt’un Başkanlığında şekillenen Esenyurt Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Seyit Düz, Yıldıray Bozkurt, Nurgül Demir, Kübra Yalçın, Yakup Gültekin, Gülnur Koç, Gamze İlkar, Sabri Anılcan Küçük, Sercan Özdemir, İhsan Ayhan, Enes Güneş, Ömer Yılmaz ve Yunus pervaneli.


POLAT BOZKURT KİMDİR?

polat bozkurt

2 Temmuz 1998'de Esenyurt'ta doğdum. İlköğretim eğitimimi Bahçeşehir Süleyman Demirel İlköğretim Okulu’nda, lise eğitimimi Bahçeşehir Okyanus Koleji’nde tamamladım. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Psikoloji Bölümü 4. Sınıf ve Anadolu Üniversitesi Adalet Bölümü 2. Sınıf öğrencisiyim. Lisede iken 3. Model Birleşmiş Milletler Konferansı’nda Mozambik Delegesi olarak Çalışma ve Ekonomi alanında sunduğum önerge, en çok oyu alarak protokol niteliğinde geçerli oldu. Akabinde INSPO INTERNATIONAL SCİENCE PROJECT OLYMPIAD’dan kabul görerek iki kez ev sahipliği yapma fırsatı elde ettik. 
Spor yaşamıma çok erken yaşta başladım. 7 yaşında babamın teşvikiyle karateye, akabinde profesyonel olarak boksa başladım. Boks, benim için bir tutku oldu ve hala bırakmadan profesyonel olarak devam ediyorum. 2 kere İstanbul şampiyonu oldum, şimdi de Türkiye şampiyonasına hazırlanıyorum. Voleybola okulumun takımında başladım. Bu başlangıç bize bölge şampiyonluğu getirdi. Profesyonel olarak yüzme bilmekteyim. Sanat noktasında da kendimi geliştirebilmek için 5 yıldır tiyatro kurslarına gitmekteyim. 24 Kasım 2019'da yapılan kongrenin ardından Esenyurt Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nde, Üniversiteler Başkanı olarak görev aldım.  Bahçeşehir Üniversitesi Hükümet ve Liderlik Okulu akademisini, Türkiye Kent Konseyi Birliği ve YÖN 101 ARGUDEN Akademi Yönetim ve İletişim alanını bitirdim. Üniversitemde eksikliğini fark ettiğim Çevre ve Hayvanları Koruma Kulübü’nü kurdum. 3 yıl Muhsin Ertuğrul Tiyatro sahnesinde rol aldım ve tiyatro kulübüyle bağlantımı hiç kopartmadım. Şimdi de Esenyurt Üniversitesi’nde Liderler Kulübü’nü kurarak akademik ve sosyal sorumluluk alanında çalışmalar yürütmekteyim.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.