Esenyurt Kent Konseyi'ne genç kadın aday: Sıla Ateşer

Esenyurt Kent Konseyi'ne genç kadın aday: Sıla Ateşer
3 yılda bir yenilenen Esenyurt Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanlığı'na kentin sesini duyurmak isteyen 18 yaşındaki Sıla Ateşer aday oldu.

“Kardeşliğin, üretmenin ve saygının olduğu bir kentte yozlaşma ve yalnızlaşma olmaz” diyen Ateşer, barış, mutluluk, birlik ve beraberlik bilinciyle aday olduğunu belirterek “Benimki öncelikle genç bir kadın olarak bir irade beyanıdır. Kent konseyinin temel var oluş felsefesinin de ifade ettiği gibi, kentin sesini duyurmakta zorlanan insanların projelerini, taleplerini kamusal alanda görünür kılmak için, bir genç kadın olarak kendimi sorumlu hissetim” ifadelerini kullandı.

Gençlik betonlar arasında kaybolmuş

Esenyurt'ta yaşayan genç bir birey olarak, gençliği yorumlayan Ateşer, “Esenyurt açısından maalesef kalabalıklar, betonlar arasında yaşam kaybolmuş gibi. Dışardan bakıldığında yozlaşmış, yalnızlaşmış görünmeyen bir gençlik var sanki. Oysa biliyoruz. Esenyurt'ta her alanda üretebilecek güzelliklere imza atabilecek ve önemli projeleri yaratabilecek bir genç potansiyeli var. Biz ilçemizde gençliğin talepleriyle, projeleriyle, üretimleriyle daha görünür ve dikkate alınır olmasını istiyoruz. Çünkü görünen biz olursak Esenyurt sürekli kötü olayların olduğu, yaşanmaz bir yer olarak yansımaz. Esenyurt'ta aslında  birbirinin farklılıklarına saygı gösteren, doğaya, kadına, hayvana, kültüre, sanata, güzele ve iyiye dair hayalleri olan bir gençlikte var. Biz bu yüzünün görünür olmasını istiyoruz. Bunun için çabalayacağız. Kongre sürecinin gençlere yakışır heyecan,  nezaket ve şölen havası içerisinde  geçmesini temenni ediyorum” dedi.

sıla ateşer

Seçim 12 Eylül'de

12 Eylül 2021 Pazar Günü Esenyurt Kent Konseyi'nde delegelerin oylarıyla gerçekleşecek olan seçimde, Sıla Ateşer'in karşısında Esenyurt Kent Konseyi Üniversiteler Başkanı Polat Bozkurt olacak.
 

Sıla Ateşer kimdir

25 Ağustos 2003 yılında Esenyurt'ta dünyaya geldi. Memleketi Ardahan. Üniversite öğrencisi. Esenyurt Alternatif Kültür Sanat Derneği'nde (ESAS-DER) tiyatro çalışmalarına katılıyor. Çocuklara, yetişkinlere dair etkinliklerde yer alıyor.

sıla ateşer

ZEHRA ÇELİK
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.