Esenyurt Polis Merkezi'ndeki ölümle ilgili savcılık açıklaması: Herkesin ifadesi alınacak

Esenyurt Polis Merkezi'ndeki ölümle ilgili savcılık açıklaması: Herkesin ifadesi alınacak
Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Esenyurt Polis Merkezi'nde bir kişinin hayatını kaybetmesine ilişkin iddialar üzerine açıklamada bulunarak soruşturma kapsamında görevli polis, bekçi ve sivil vatandaşlar olmak üzere olay mahallinde bulunan kişilerin ifadelerine başvurulduğunu duyurdu.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, Esenyurt Merkez Polis Karakolu'nda 6 Haziran Pazar günü hayatını kaybeden 42 yaşındaki Birol Yıldırım'ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.


Görüntüler istendi

Savcılığın aynı gün polis merkezindeki güvenlik kamerası kayıtlarını temin ederek sesli ve görüntülü materyallerle olay yeri incelemesini yaptığına yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi.

İfadeler alınacak

"Ölen şahısla ilgili adli muayene yapılmış olup ölüm sebebi ve zamanının tespiti için Adli Tıp Kurumuna sevk edilmiştir. Olayla ilgili olarak polis merkezinde görevli tüm polisler, bekçiler ve sivil vatandaşlar olmak üzere olay mahallinde bulunan tüm kişilerin ifadelerine başvurulmuştur.

Güvenlik kamera kayıtlarıyla ilgili teknik analiz ve Adli Tıp Kurumundaki detaylı inceleme devam etmekte olup soruşturma tüm yönleriyle araştırılmak suretiyle titizlikle sürdürülmektedir."

NE OLMUŞTU?

İstanbul'da özel bir güvenlik şirketinde amir olarak çalışan 42 yaşındaki Birol Yıldırım'ın, mesai arkadaşı B.U.'nun bir polis memuru ile tartışıp gözaltına alınması üzerine 5 Haziran2da saat 22:30 sıralarında Esenyurt Karakolu'na gittiği ve burada yaşanan tartışma sonrasında 11 polis tarafından dövülerek öldürüldüğü iddia edilmişti.

Birol Yıldırım'ın kızı Şeyma Nur Yıldırım, iddialara sessiz kalmayacağını belirtmişti: "Benim sadece bir tane babam vardı, o da artık yok. Asla peşini bırakmayacağım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum