Esenyurt'ta bin 800 çocuk sünnet edilecek

Esenyurt'ta bin 800 çocuk sünnet edilecek
Esenyurt Belediyesi, ilçede maddi imkânı bulunmayan, 3-14 yaş arası çocukları modern cerrahi yöntemlerle, ücretsiz olarak sünnet ettiriyor. Bin 800 çocuğun kayıt yaptırdığı toplu sünnet, özel hastanede steril ortamda yapılmaya devam ediyor.

Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, ilçede maddi imkânı bulunmayan, 3-14 yaş arası çocukları modern cerrahi yöntemlerle, ücretsiz olarak sünnet ettiriyor. Bin 800 çocuğun kayıt yaptırdığı sünnet ameliyatı, özel hastanede steril ortamda yapılmaya devam ediyor. Toplu sünnet programına katılan Belediye Başkan Yardımcısı Halis Şimşek de ailelerle görüşerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Çocukların sağlıklı bir şekilde sünnet ameliyatı olmasını sağlayan Esenyurt Belediyesi, hastanede çocuklara kek, meyve suyu ve şeker ikram etti. 


800 TL istediler

Ekonomik durumunun özel hastanelere gidecek kadar yeterli olmadığını belirten Kemal Kaya isimli vatandaş, Esenyurt Belediyesi’ne ücretsiz bir şekilde çocuklarını sünnet yaptırdığı için teşekkür etti. Kaya, “Özel hastaneye gittim, 800 TL dediler yaptırmadım. Asgari ücretle çalışıyorum. Belediyemize başvurdum, Allah razı olsun, gün verdiler, şimdi de sünnetini gerçekleştiriyoruz” dedi. Sünnet ameliyatının hijyenik olduğunu ve pandemi koşullarına uygun yapıldığını ifade eden Sağlık İşleri Müdürlüğü Personeli Tuğba Çoban, “Aileler öncelikle çocukları ile birlikte kayıtlarını açıyorlar, kayıtlardan sonra çocukları teker teker alıp anestezilerini uyguluyoruz, anestezin ardından çocukları 15-20 dakika bekletip sonra operasyonu gerçekleştiriyoruz. Çocuklar burada balonlarla eğleniyor, şeker veriyoruz ve mutlu bir şekilde ayrılıyorlar. Esenyurt Belediyesi olarak halk sağlığı için çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.