Esenyurt'ta kaymakamlık bildiğini okumuş!

Esenyurt'ta kaymakamlık bildiğini okumuş!
Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Ali Susuz, Esenyurt'taki kurban satış yerinin kendileriyle yapılacak 13 Haziran'daki toplantı öncesi 6 Haziran'da Kaymakamlık tarafından bir şirketle protokol yapılarak belirlendiğini söyledi. Susuz, “Kaymakamlık burada bildiğini okumuş. Bizle toplantı yapıyorlar ama meğer her şeyi öncesinde belirlemişler” dedi

Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Ali Susuz, düzenlediği basın toplansıtıyla Esenyurt'taki kurban satış yerinin kendilerine haber dahi verilmeden özel bir firmayla protokol yapılarak belirlendiğini açıkladı. Esenyurt İlçe Kaymakamı Vural Karagül'ü eleştiren Susuz, “Davranışları, sergiledikleri tavır ve yaklaşım bizi gerçekten çok üzdü” diye konuştu. Ortada büyük bir hukuksuzluk olduğunu da söyleyen Susuz, belirlenen kurban satış yerinin kesimhaneye oldukça uzak olduğunu anımsatarak, “Esenyurt Belediyesi'ne ait olan yerde kurban satış yeri ve kesimhane aynı noktada bulunuyordu” dedi.

Bir tek Esenyurt'ta böyle

Kurban satış yerleriyle ilgili her zaman belediyelerin ilgili olduğunu belirten Susuz, “İnsanlar, “Türkiye'nin her tarafında bu işi belediye yaparken, Esenyurt'ta neden Kaymakamlık yapıyor?” diye soruyor. Kimileri de belediye olarak bizim ilgimizin olmadığını bilmediği için oradaki eksikliklerle ilgili bizi sorumlu tutuyor. O nedenle bugün bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim. Bu işi neden biz değil başkaları yapıyor izah etmek isterim” ifadelerini kullandı.

Toplantıda yok gibi gösterdiler

Kurban Komisyonu'nun başkanının Kaymakam Vural Karagül olduğunu anımsatan Susuz, 13 Haziran'da bu anlamda Karagül ile toplantıya katıldıklarını anlattı. Susuz, “Şöyle öncelikle 13 Haziran'da belediyemiz tarafından ben, Veteriner İşleri Müdürü Halil Çalış ve zabıta amirimiz kaymakamlığa gittik. Kaymakam bey de orada komisyon başkanıydı. Toplantıda bizden hariç İlçe Tarım Müdürlüğü, İlçe Sağlık Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü vardı. Toplantıda tutanak tutulacak ve yapılacak kurban hizmetleriyle ilgili komisyon kararları alınacaktı. Kararlara istinaden de hizmet yapılacaktı. Biz gittik ama şöyle oldu; Veteriner İşleri Müdürümüz Halil Bey toplantı odasına alınmadı. Daha sonra da Halil Bey'in toplantıya gelmediği yönünde imzalı tutanaklar tutuldu. Halbuki Halil Bey'i toplantıya almadılar, dışarıda beklettiler” dedi.

Şaşırdık kaldık

Yaşanan tek hadisenin Halil Çalış'ın toplantıya alınmadığı gerçekliği olmadığının da altını çizen Susuz, toplantı öncesi kurban satış yerinin belirlendiğini öğrenidklerini açıkladı. Susuz, Biz toplantıya katılmadan önce de kurban satışı yapılan yerle ilgili zabıta ekiplerimizin bir takım tespitleri vardı. O tespitlere istinaden bölgeye gittik ve gördük ki orada birileri var. Bu insanlar o bölge ile ilgili bize bir protokol gösterip, “Burayı biz kaymakam beyden aldık, burayı kurban satış alanı yapacağız” dediler. Yahu dedik; “Biz daha bu konuda toplantıya gidiyoruz. Siz burayı nasıl hiçbir görüşme yapılmadan satış alanı yaparsınız, buna nasıl karar verirsiniz?” deyip müdahale ettik. Nasıl işlem yapmışlar. 6 Haziran'da gitmiş Kaymakamlık bu arkadaşlarla protokol yapmış. E bizim toplantımız 13 Haziran'da. Bu nasıl oluyor, şaşırdık kaldık. Yani komisyon toplantısının hiçbir anlamı yok. Bizi çağırdılar ama zaten bir protokol yapmışlar. Buranın kurban satış alanı olması için çoktan bir karar vermişler. Kimseye sormadan, puanlama yapmadan protokol yapmışlar. Tabii biz protokol yapılan arkadaşlara bir şey diyemedik, vatandaşın bir kabahati yok” dedi.

Kaymakamlık yanlış yaptı

Kaymakamlığın yanlış yaptığını da kaydeden Susuz, “Kaymakamlık burada yanlış taraf. Nitekim biz toplantıya girdik ve bize dedi ki; “Siz benim onay verdiğim yere niye müdahal ediyorusunuz?” dedi. Biz de dedik ki; “Esenyurt sınırları içerisinde bir şey oluyorsa müdahale ederiz” dedik. Kaymakam bey daha sonra çok açık bir şekilde bize; “Arkadaşlar ben size burada kurban satış yeri açtırmam” dedi.  Yani belediyemize kurban hizmeti vermemesi adına bir protokol hazırlamışlar. Kaymakam bey bir de; “Biz değerlendirmeyi yaptık, en yüksek puanı mevcut yer aldığı için kurban satış alanı olarak orayı belirledik” diyor. Biz Esenyurt Belediyesi olarak geçmişte 87 puana sahip yerlerde kurban satış alanı hizmeti vermişiz, sizin şimdi hizmet hakkı verdiğiniz yerin puanı bile sadece 78. Bunları açıklamak beni gerçekten üzüyor ama gerçekler bunlar. Bizi şu da üzüyor; yapılan protokol de bir firmaya verilmiş. Biz geçen sene burada şöyle yapmıştık; başvuru yapan tüm arkadaşlar ücretlerini Esenyurt Belediyesi Mali İşleri'ne yatırıyor, aldığı makbuzla gidip çadırını kuruyordu. Şimdi bu arkadaşlar ne yapmışlar? Bir tane şirkete yetki vermişler. Burada geliri Esenyurt Belediyesi almalıydı ama bu arkadaşlar bir özel şirkete hak vermişler. Kaymakamlığın bu kararına karşı bu açıklamayı yapmak istedik” ifadelerini kullandı.

Satış yeri ayrı kesim yeri ayrı

Kurban satışıyla ilgili protokolde eksiklikler olduğuna da dikkat çeken Ali Susuz, “Kararnamenin 6'ıncı maddesinde kurban satış yerinin tek bir adreste yapılacağı belirtilmiş hastalık riski öne sürülerek. Madem böyle bir hastalık var kurban kesim alanı da sadece 1 tane olmalı. - Bizim belediye olarak kurban satış alanı ile kesim alanı aynı yerde. Ama şimdi bunlar ayrı ayrı yerlerde olacak” dedi. BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.