Esenyurt'ta mücadele devam ediyor

Esenyurt'ta mücadele devam ediyor
Esenyurt Belediyesi, Koronavirüs salgınıyla mücadele çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor

Esenyurt Belediyesi, Koronavirüs salgınıyla mücadelede kontrollü sosyal hayata geçişin ardından çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Esenyurtluların sağlığını korumak için çalışmalarını sürdüren ekipler, bu süreçte bin 713 aileye kişiye evde sağlık hizmeti verirken, 5 bin 473 kişi de hasta nakil hizmetinden yararlandı. Bakıma ihtiyaç duyan yaşlı ve hasta vatandaşları evlerinde ziyaret eden ekipler, bu vatandaşların kişisel bakım hizmetlerinin yanı sıra evlerini de temizledi. Bu kapsamda 353 evin temizliği yapıldı.

53 bin aileye gıda kolisi
Pandemi sürecinde, Esenyurt’taki sosyal yardım çalışmaları da arttı. İlçedeki 53 bin 125 aileye gıda kolisi dağıtılırken, ayrıca 27 bin 167 adet içecek, kahvaltılık gıda, meyve ve et yardımı yapıldı. Bunların yanı sıra 155 bin 310 litre Esenyurt Derman Süt, 43 bin 326 adet kaşar peyniri ile 56 bin 98 porsiyon sıcak yemek dağıtılırken, yine bu süreçte 26 bin 297 ihtiyaç sahibine alışveriş kartı, bebek bezi ve bebek maması desteği sağlandı.

Sokaklarda dezenfekte
Esenyurt Belediyesi, pandemi sürecinde temizlik çalışmalarını da aralıksız sürdürdü. İlçe genelinde 3 bin 130 sokak ile 9 bin 789 adet çöp konteyneri dezenfektanlı suyla yıkandı. Meydanlara ve kamu kuruluşlarına maske ve eldiven atıkları için 32 adet tıbbi atık kutusu yerleştirildi. Vatandaşların kendilerine güvende hissetmesi için, Koronavirüs vakalarının görüldüğü adreslerde bina girişleri, kapı zilleri, asansörler, merdiven boşlukları ve korkulukları ile daire kapıları da dezenfekte edildi. Sokak ve bina girişlerindeki dezenfekte çalışmalarının yanı sıra 2 ayrı noktada bulunan Araç Dezenfeksiyon İstasyonu’nda toplu taşıma araçları, taksiler ve özel araçlar olmak üzere 12 bin 785 araç dezenfekte edildi.

İş yerleri denetlendi
Vefa Sosyal Destek Hattı aracılığıyla gelen maaş çekimi ile eczane ve market alışverişlerine ilişkin 687 talep Zabıta personelince karşılandı. Çalışmalar kapsamında 11 bin 376 iş yeri hijyen kuralları, fiyat konuları ve ilgili genelgeler kapsamında denetlendi. Denetimlerde hijyen ve fiyat konularında uygunsuz faaliyet yürüten 271 iş yeri mühürlendi. Gıda ve sağlık sektörlerindeki kuruluşlar, genelgeler hakkında bilgilendirilirken, bu kuruluşlarda maske ve eldiven denetimleri de yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.