Esenyurt'ta Nazım Hikmet'in heykeli 14 yıl sonra yerine taşındı

Esenyurt'ta Nazım Hikmet'in heykeli 14 yıl sonra yerine taşındı
Esenyurt Belediye Merkezi önünden eski Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu döneminde 2006 yılında kaldırılan ve bir arsaya taşınan dünyaca Nazım Hikmet heykeli, 14 yıl aradan sonra yeniden aynı yerine taşındı. Damga'ya konuşan Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, "Nazım sevdalıları heykelin kaldırılmasına tepkiliydi. 14 yıl sonra bu ayıbı ortadan kaldırdığımız için mutluyuz" dedi

Esenyurt Belediyesi, ünlü şair Nazım Hikmet’in büstünü, daha önce bulunduğu Belediye Kültür Merkezi’nin önüne yeniden taşıdı. Heykel, AK Partili Necmi Kadıoğlu döneminde, kültür merkezinin önünden kaldırılarak bir arsaya bırakılmıştı. Bu uygulama, ilçede tartışma yaratmış, heykelin ait olduğu yere konulması talebi sürekli dile getirilmişti. Zaman zaman gündeme gelen bu talep, yıllar sonra Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt tarafından yerine getirildi. Eserleri 50’den fazla dile çevrilen Nazım Hikmet'in büstü, 57. ölüm yıl dönümünde Belediye Kültür Merkezi’nin önüne konuldu.
 


ÇAPAN, BOZKURT'U ARAYIP TEBRİK ETTİ

Konu hakkında Damga'ya konuşan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, "2004 yerel seçimlerinde Esenyurt'u AK Parti kazanınca ilk işlerinden birisi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nin adını değiştirip heykeli kaldırmak oldu. Nazım heykelini uyuduruk bir yere götürdüler. Nazım sevdalıları buna tepki göçsterdi" dedi. "14 yıl sonra bu ayıbı ortadan kaldırdığımız için mutluyuz" diyen Bozkurt, "Kültür merkezinin ismini de yeniden değiştirmek için meclise önerge vereceğiz" ifadelerini kullandı. Nazım Hikmet heykelini yapan Gürbüz eski Belediye Başkanı Gürbüz Çapan'ın da Bozkurt'u aradığı ve tebrik ettiği öğrenildi.


ESKİ BRONZ HEYKEL KAYBOLDU

İstanbul’daki ilk Nazım Hikmet heykeli olma özelliğine sahip olan heykel, 2006 yılının 6 Mayıs gecesinde, bulunduğu kültür merkezinin önünden kaldırılarak biraz ilerisindeki arsaya bırakılmıştı. Bronz heykel, 2008 yılının Ağustos ayında ise kimliği belirsiz kişilerce kaybedilmişti. Bunun üzerine yeni bir heykel yaptırarak aynı yere koyan dönemin belediye başkanı Necmi Kadıoğlu, arsaya da Nazım Hikmet Parkı adını vermişti.

nazım hikmet heykeli esenyurt

Mehmet Mert

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.