Esenyurt'ta sosyal mesafeli kurban satışı

Esenyurt'ta sosyal mesafeli kurban satışı
Esenyurt Belediyesi, Kurban Bayramı öncesi kurban satış ve kesim yerlerinde çalışmalara başladı. Pandemiyle mücadele kapsamında, alana kurulacak olan çadırlar arasında sosyal mesafe ayarlanırken, kurban satıcıları ve vatandaşların el hijyenine dikkat etmesi için çadır önlerine su hattı çekilerek musluklar kondu

Esenyurt Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi, 72 bin metrekare alan üzerine kurulan 200 çadırlık kurban satış ve kesim alanında çalışmalara başladı. Pandemi süreci nedeniyle önlemleri sıkı tutan ekipler, kurbanlıklar gelmeden önce alana kurulacak çadırlar arasında sosyal mesafeyi ayarlayarak, 2 metre boşluk bıraktı. Koronavirüs tedbirlerini elden bırakmayan ekipler, kurban satıcıları ve alıcılarının el hijyenine dikkat etmesi için, her çadıra su hattı çekerek, musluklar bağladı. Kurulan kurban satış pazarında küçükbaş ve büyükbaş hayvan çadırları ayrılırken, yoğunluk yaşanmaması için vatandaşların alana girişi iki ayrı kapıdan yapılacak.

Belediye belirleyecek
Esenyurt Belediyesi, hastalıklı kurban satışının önüne geçmek ve Korona virüsün yayılmasını önlemek amacıyla belirlenen kurban satış ve kesim alanları dışında satış ve kesim yapılmasına izin vermeyecek. İl Tarım Müdürlüğünün belirlediği 16 Temmuz tarihinde şehre getirilecek olan kurbanlıklar, Esenyurt Belediyesi Veteriner hekimleri ve İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerleri tarafından, gerekli kontroller yapıldıktan sonra alana alınacak. Hastalık şüphesi olan ve küpesi olmayan kurbanlıkların alana girişine izin verilmeyecek.

İlaçlama sürecek
Kurban satış ve kesim alanında çalışmalar tamamlandıktan sonra, kurbanlıklar alana girmeden önce çadırlarda dezenfeksiyon çalışması yürütülecek. Alanda yapılacak dezenfeksiyon ve sinek ilaçlama çalışmaları bayram sonuna kadar devam edecek. Kurban kesimhanesinin de içerisinde bulunduğu pazarda, kurban satıcıları için 2 seyyar duş ve seyyar lavabo, 2 büfe, kafeterya, mescit ve 2 otopark bayram sonuna kadar ücretsiz olarak hizmet verecek.

KONROLLER YAPILACAK
İl Tarım Müdürlüğünün belirlediği 16 Temmuz tarihinde şehre getirilecek olan kurbanlıklar, Esenyurt Belediyesi Veteriner hekimleri ve İlçe Tarım Müdürlüğü veterinerleri tarafından, gerekli kontroller yapıldıktan sonra alana alınacak.

Danışmanlık merkezi yeniden hizmette
Esenyurt Belediyesi’nin birey ve ailelere yönelik danışmanlık desteği verdiği Benim Ailem Eğitim ve Danışmanlık Merkezi, pandemi sürecinin ardından tekrar hizmete başladı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı merkezde, uzman klinik psikologlar tarafından ücretsiz olarak yetişkin, aile, evlilik/ çift, çocuk ve ergen terapisi veriliyor. Koronavirüs ile mücadele çalışmaları kapsamında, düzenli olarak dezenfekte edilen merkezde, görüşmeler sosyal mesafe kuralına uygun olarak yapılıyor. Benim Ailem Eğitim ve Danışmanlık Merkezi, Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi, Esenyurt Belediye binası ve Bağlarçeşme mahallesi olmak üzere üç ayrı yerde hizmet veriyor. Vatandaşlar, kendilerini en yakın merkeze başvurarak, ücretsiz olarak verilen danışmanlık hizmetinden faydalanabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.