Esenyurt'taki taciz olayı hakkında Veysel Karatay'dan açıklama

Esenyurt'taki taciz olayı hakkında Veysel Karatay'dan açıklama
Gelecek Partisi Esenyurt İlçe Başkanı Veysel Karatay, önceki gün yüzlerce kişiyi sokaklara döken taciz hakkında açıklamada bulundu.

Karatay açıklamasında şunları söyledi;
"Saygıdeğer Esenyurt'lu Komşularım 30.05.2022 tarihinde Süleymaniye Mahallesinde meydana gelen elim bir olayda 10 yaşındaki bir erkek çocuğa tacizde bulunduğu iddia edilen şüpheli bir yabancı göçmen yakalanmıştır.
Bu ve benzeri olayların yaşanması toplumda büyük sosyal patlamalara sebebiyet vermekle birlikte Türkiye'de en çok açısını çeken ilçe ise Esenyurt olmaktadır.
Ağırlıklı olarak Suriye ve Afganistan uyruklu yabancı göçmenler ile beraber ülkemize büyük bir düzensiz ve kaçak yabancı göçü yaşanmış ve bu yaşanan göçün tam olarak kontrol altına alınmaması sonucu güvenliğimizi tehdit eder boyutlara ulaşılmıştır.
Çocuklarımızın rahat ve özgür bir şekilde sokağa çıkamaz hale gelmesine sebep olan bu olaylar ve failler ESENYURT ilçemizde büyük huzursuzluklara neden olmaktadır.
Gelecek Partisi ESENYURT İlçe Başkanlığı Olarak Acil Önerlerimiz en kısa zamanda bu tarz üzücü olayların bir daha yaşanmaması için başta ESENYURT Kaymakamlığı olmak üzere ESENYURT Belediyesi, ESENYURT İlçe Emniyet Müdürlüğü, Seçilmiş ve Atanmış bütün Paydaşlar el ele vererek ESENYURT Sınırları içinde oturan tüm yabancı göçmenlerin tespiti ve kaydı yapılmalı,  başta Türkiye Cumhuriyeti Devleti hukuk kuralları olmak üzere toplumumuzun ortak yaşam kurallarına uygun yaşamaları gerektiği anlatılmalı ve zaman içinde kendi ülkelerine geri gönderilmeleri sağlanmalıdır.
Yabancı uyruklu göçmenlerin Esenyurt'ta sebep oldukları adli vaka ve olayların yanı sıra ilçemizde büyük bir kiralık ev sıkıntısına da sebep olmaktadırlar.
Gelinen noktada ülke olarak sınır güvenliğimiz için her gün genç çocuklarımız şehit olurken sığınmacı olarak kucak açtığımız kaçak ve düzensiz göçmenler çocuklarımızı taciz etmektedir.
Bu olaylar kesinlikle kabul edilemez, aşağılayıcı ve üzücü bir durum haline gelmiştir.
Ülkemizde yaşanan ve her geçen gün kendini fazla hissettiren ekonomik sorunlardan dolayı yaşanan sosyal ve psikolojik sorunlara bir de yabancı göçmenlerin yaşattığı bu üzücü olaylar eklenince her an sosyal patlamanın yaşanması an meselesidir.
Kısaca daha fazla geç kalınmadan müdahale edilmesi gerektiğini ve Esenyurt nezdinde yerel önlemlerin alınmasını saygılarımızla kamuoyuna arz ederiz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.