Esnaf kazanırsa herkes kazanır

Esnaf kazanırsa herkes kazanır
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bakırköy Kapalı Pazar Alanı esnafıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Yeni inşa edilen pazar alanının açılışını yapan Kılıçdaroğlu, "Esnafın sofrası, gönlüm ister ki her zaman zengin olsun. Esnafın sofrası zenginse aslında milletin sofrası zengindir. Esnafın karnı doyuyorsa aslında milletin karnı doyuyor demektir. Esnaf kazandıkça herkes kazanmış olur" dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bakırköy’de bir dizi ziyarette bulundu. 2017 yılının haziran ayında İstanbul Umum Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün'ün daveti ile Cumartesi Pazarında esnafla iftar yapan Kılıçdaroğlu, altı otopark şeklinde inşa edilen kapalı pazar alanında bu kez kahvaltılı bir toplantıda esnafla bir araya geldi. Kılıçdaroğlu’na CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve CHP’li milletvekilleri eşlik etti. Kahvaltının ardından Kılıçdaroğlu, pazar alanının açılışını yaptı.

Rekabet ediyoruz

İstanbul Umum Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün, “Bizim her sabah yaptığımız kahvaltımızı bir genel başkanı ağırlayarak yapıyoruz. Kendisi bu mütevazi soframıza katıldı. Hoşgeldi, sefa geldi. Sabahın erken saatinde akşamın geç saatine kadar karda, kışta, yağmurda pazarcı esnafı olarak geliyoruz, vatandaşımıza hizmet veriyoruz. Bu hizmeti yaparken büyük sermaye grupları ile rekabet içerisindeyiz. Esnafımız genellikle emek ağırlıklı çalışıyor. Küçük sermayesi olan bir esnaf grubu ama rekabet ettiğimiz büyük sermayelere sonuna kadar rekabet edip halkımıza ucuz, taze sebze ve meyveyi ulaştırmayı sağlayan en büyük organizasyon şirketiyiz” diye konuştu. Kılıçdaroğlu’nun daha önce Bakırköy’e bir pazar yerinin olması gerektiğini ifade ettiğini aktaran Şengün, “Siz de demiştiniz ki ‘oda başkanı istiyor, belediye başkanı tamam diyor, o zaman ben de bu pazarın açılışına katılacağım.’ Bugün burada İstanbul değil Türkiye’nin en büyük pazarı, yaklaşık 75 bin metrekare kapalı alan, altında 21 bin metrekare otoparkı olan bir AVM’den modern, daha gelişmiş bir pazar alanını, esnafımıza, belediye başkanımızla beraber sağladık” dedi.

Farklı bir yaşamımız yok

Pazar alanının açılışını yapan Kemal Kılıçdaroğlu ise “Halil İbrahim Sofrasına beni davet ettiniz, çok teşekkür ederim, sağolun, var olun. Esnafın sofrası, gönlüm ister ki her zaman zengin olsun. Esnafın sofrası zenginse aslında milletin sofrası zengindir. Esnafın karnı doyuyorsa aslında milletin karnı doyuyor demektir. Sizin sofranızın bereketi her zaman vardır. Bereketli bir sofraya beni davet ettiğiniz için yürekten teşekkür ederim. Esnaf, dünyanın bütün ülkelerinde, demokrasilerinde özellikle korunur. Esnaf kazandıkça herkes kazanmış olur. Benim eğer bu güzel yapının oluşmasında bir sözüm geçmişse ve bu konuda size verdiğimiz sözü yerine getirmişsek o da benim hayatımın en güzel günlerden, zamanlarından birisidir. Genel Başkanız ama sizden farklı bir yaşamımız yok. Ailemizle, çoluk çocuğumuzla esnaf, vatandaş nasıl yaşıyorsa öyle yaşamaya özen gösteririz” diye konuştu.

Sözümüzü tuttuk

“Ben her zaman şuna inandım. Herkesin karnının doyduğu, her evde huzurun olduğu bir Türkiye güzel bir Türkiye’dir” didyen Kılıçdaroğlu, “Eğer insanların karnı doymazsa, geçimini sağlayamazsa, sağlıklı bir ortamda hizmet sunamazsa, ekmek kazanamazsa, geliri olmazsa o zaman bu güzel ülkeyi nasıl büyüteceğiz? Buraya bu güzel hizmeti yapmamızın temel nedeni bir siz rahat edin, iki Bakırköylüler rahat etsin, üç Türkiye rahat etsin. Bir deprem felaketinden söz ediliyor. Bakın burası yapılırken aynı zamanda deprem toplanma alanı. Aynı zamanda burada trafiğin ne kadar yoğun olduğunu da İstanbul’da 12 yıl yaşayan birisi olarak da ifade edeyim aynı zamanda bir otoparkınız da var. Dolayısıyla bir söz verdik, yerine getirdik. Yerine getirdiğim için de son derece memnunum. Belediye Başkanımızın önünde ufak tefek engeller oldu, aştı. Demek ki esnaf ile belediye arasında işbirliği olduğunda esnaf kazanıyor, belediye kazanıyor, Bakırköylüler kazanıyor. Bu işin zarar edeni yok. Hiçbir zaman zarar etmeyeceğimiz bir ortamı yakaladığımızda herkesin mutlu olduğu bir Türkiye’yi inşa edeceğiz” ifadelerini kullandı.

HALİL İBRAHİM SOFRASI’NDAYIZ

Kahvaltıda konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise “Sayın Genel Başkanımızın tabiriyle bu güzel ve büyük Halil İbrahim Sofrası’ndayız. Bu mütevazi ama alın teriyle zenginleştirilmiş esnafımızın sofrasındayız. Sayın Genel Başkanım, hoşgeldiniz, Bakırköy’müze şeref verdiniz. Pazarcılar Odamızın değerli başkanı Mesut Bey bahsetti. Gerçekten bu pazar alanını yapmakta uzun uğraşlarla, büyük gayetle, çok çabayla gerçekleştirdik. Hep söylediğimiz bir şey var. Bütün iyi şeyler sabırdan sonra gelir. Buranın yapımında da uzun ve meşakkatli bir sabır gösterdik” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.