Eyüpsultanlı çifti yalnız değil

Eyüpsultanlı çifti yalnız değil
Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in, dünyada sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği çalışmaları kapsamında, ilçede hayvancılığa destek olmak amacıyla, hayvan sahiplerine müjdesini verdiği yem desteğine başladı

Hayvan yetiştiricilerinin yemle ilgili taleplerini dile getirmesi üzerine Başkan Deniz Köken’in talimatıyla başlatılan yem desteği kapsamında Eyüpsultan’ın kırsal karakterli mahallelerinde 50’nin altında büyükbaş ve küçükbaş bulunan 232 adet hayvan sahibine destek veriliyor. Üç seferde, toplamda 813 adet verilmesi planlanan yem desteğinin ilk kısmının dağıtımına başlanırken 1 ile 10 adet arasında büyükbaş veya küçükbaş hayvanı olana 1 çuval, 10 - 30 adet arasına 2 çuval, 30 - 50 adet arasındaki hayvan sahiplerine ise 3 çuval yem veriliyor. Pirinççi Mahallesi’nde kendilerine verilen yemleri alan hayvan sahipleri ise duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdiler.
 

Yüzler gülüyor
Pirinççi Mahallesi’nde 20 yıldır hayvan yetiştiriciliği yapan Ferhat Topçu, desteklerinden dolayı Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’e teşekkür ederek, “Yem konusunda son zamanlarda çok zorlanıyorduk. Bu zor günlerimizde bizlere destek olan başta başkanımız Deniz Köken olmak üzere emeği geçen herkesten Allah razı olsun. En azından iki üç günlük yem ihtiyacını karşılamış olduk” dedi. Pirinççi Mahallesi’nde 10 büyükbaş hayvanı ile sütçülük yaparak geçimini sağlayan Songül Çamcı, verilen yem desteğinin kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: “Yemlerimizi zor alıyoruz. Bu yem desteği bize çok iyi geldi. Allah razı olsun, sevindik. İnşallah desteklerin devamı gelir. Verilen yem desteğinden faydalanan bir başka hayvan yetiştiricisi Ayşe Topçu ise zor bir dönemden geçtikleri, yem almakta zorlandıklarını ifade ederek şu açıklamaları yaptı: “Yem fiyatlarından dolayı bu sene bizim için zor geçiyor. Benim 21 tane hayvanım var. Bu yem desteği yaramıza merhem oldu. Belediye başkanımıza yanımızda olduğu için çok teşekkür ediyoruz.” Büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerine verilecek desteğin ardından ise kümes hayvanı yetiştiriciliği yapan vatandaşlar için de yem yardımının yapılması planlanmakta.

ÖMER FARUK ARPACIK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.