Fahrettin Altun: 'Kanal İstanbul, büyük ve güçlü Türkiye’nin en prestijli projesidir'

Fahrettin Altun: 'Kanal İstanbul, büyük ve güçlü Türkiye’nin en prestijli projesidir'
İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Twitter hesabından bir video yayınlayarak, 'Bir kez daha altını çizerek söylüyoruz. Kanal İstanbul, büyük ve güçlü Türkiye’nin en prestijli projesidir' dedi.

yaptığı bir paylaşımda, 'Bir kez daha altını çizerek söylüyoruz. Kanal İstanbul, büyük ve güçlü Türkiye’nin en prestijli projesidir' yazan Fahrettin Altun, Kanal İstanbul'u ve projenin yararlarını anlatan bir video da paylaştı.

Kanal İstanbul'da son durum ne?

Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ekrem İmamoğlu olmak üzere, muhalefetten oldukça tepki görerek karşı çıkılan Kanal İstanbul projesi ile ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 5 Nisan tarihinde yaptığı bir açıklamada "Şu an itibariyle, Kanal İstanbul’un proje çalışmaları, imar planları tamamlanmıştır ve ihale hazırlıkları devam etmektedir. Çok yakın bir zamanda bu projeye başlayacak ve kısa sürede tamamlayacak güçte ve kararlılıkta olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim." .

Geçtiğimiz Pazar Twitter hesabından bir paylaşım yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, 'Kanal İstanbul’u yapacağız! Şimdi her zamankinden daha çok inanıyoruz' diyerek Kanal İstanbul hakkında bilgi veren bir fotoğraf .

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı AK Parti İstanbul İl Kongresi'nde ise Kanal İstanbul ile ilgili "Engellemeye çalışıyorlar ya, Kanal İstanbul projemizin etüt kapsamında yer alan tüm teknik çalışmalar tamamlandı, diğer adımlar için de gerekli çalışmaları başlatıyoruz. Onlara rağmen Kanal İstanbul'u yapacağız, inadına yapacağız. Kanal İstanbul'la İstanbul nasıl güzelleşecek, nasıl bir başka şehir olacak, bunu da görecekler" ifadelerini . 

Bu açıklamaya tepki gösteren İBB Başkanı İmamoğlu ise, 'İstanbul 1'den büyüktür' .

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.