Farklı bir mahalle mümkün

Farklı bir mahalle mümkün
Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün “Bizim Mahalle-Farklı Bir Mahalle Mümkün” projesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Pop Machina” isimli projelerinin çalışmaları hakkında bilgilendirme ve sunum toplantısı yapıldı

Mustafa Saffet Kültür Merkezi İnal Aydınoğlu Salonu’nda yapılan toplantıya, “Bizim Mahalle” ve “Pop Machina” projeleri kapsamında, İBB Atık Yönetim Müdürü Saffet Altındağ ve ekibi, Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Bağdatlıoğlu Kartal, Çöpüne Sahip Çık Vakfı temsilcileri, Bizim Mahalle Dayanışma Derneği, Fetih Mahallesi Çevre Gönüllüleri ve Mahalle Muhtarı Abdülkadir Şimşek katıldı. Toplantı öncesi Fetih Mahallesi Esin Sitesi’nde katılımcılarla buluşularak proje hakkında yerinde bilgiler verildi ve uygulama alanları incelendi.


İklim dostu bir mahalle

Bizim Mahalle-Farklı Bir Mahalle Mümkün projesiyle; Fetih Mahallesi’nde sosyal yardımlaşmayı ve dayanışmayı özümsemiş, sınıf ayrımı yapmayan, çevre bilinci yüksek bireylerin yaşadığı farklı bir mahalle kültürünün yaşatıldığı, sıfır atık bilinciyle çevresel kazanımların sağlandığı iklim dostu bir mahalle oluşturulması amaçlanıyor. İSTAÇ Pop-Machina Projesiyle de çevresel sürdürülebilirliği teşvik etmek ve döngüsel ekonomiyi desteklemek üzere atık materyallerden katma değeri yüksek ürünlerin ortaya çıkmasını sağlayarak sosyo-ekonomik gelişime katkı sunmayı hedefleniyor. Bu kapsamda, Ataşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi  Atık Yönetim Müdürlüğü tarafından yürütülen Pop Machina Projesine dahil oldu.


Yüzde 70 artış görüldü

Proje hakkında sunum yapan Ayten Bağdatlıoğlu Kartal, “Dayanışmanın bir komşuluk hakkı olarak kabul edildiği, sevinçte de, tasada da bir araya gelebilen bir mahalle kültürü oluşturarak, sivil toplumun güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla yola çıktığımız bu proje de bugün geldiğimiz noktanın son derece kıymetli ve önemli olduğunu düşünüyoruz. Projenin gelişmesi, ilerlemesi ve sürdürülebilir bir yaşam için farklı alanlarda çalışmalar yürüttük. Çocuklarla kermesler yaptık, organik atıklar için kompost makinaları yerleştirdik. Hem geri dönüşüme katkı sağlamak hem de otizmli çocukların eğitime destek olmak için atık toplama ve farkındalık etkinlikleri düzenledik.
Projemizin hayata geçirilmesiyle birlikte; Ataşehir İlçesi genelinde pandemi sebebiyle geri dönüşebilen atık miktarında yüzde 20 azalış olmasına rağmen, proje mahallemizde toplanan geri dönüşebilen atık miktarında yüzde 70 artış görülmüştür” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.