Fatih Aydoğan: Eleştiri değil tebrik lazım

Fatih Aydoğan: Eleştiri değil tebrik lazım
Zeytinburnu Belediyesi’nin mayıs ayı son birleşiminde 2021 yılı kesin hesabı görüşüldü. AK Parti Meclis Üyesi Fatih Aydoğan, bütçenin yüzde yüz tutturulduğunu, kasada 100 milyondan fazla para olduğunu söyledi. CHP’li Hüseyin Üsküdar ise belediyenin kasasında yüz milyon lirası olduğu halde, meclise gelen arsa satışı kararının nedenini sordu. AK Partili Muhammet Kaynar da bütçe fazlası veren belediyenin tebrik edilmesi gerekirken eleştirilmesinin haksızlık olduğunu söyledi

Zeytinburnu Belediyesi’nin 2021 yılı kesin hesabının görüşüldüğü meclis toplantısı tarafların karşılıklı tartışmalarına sahne oldu. AK Parti grubu adına söz alan Fatih Aydoğan, bütçenin yüzde yüz tutturulduğunu, 530 milyon olarak hedeflenen 2021 bütçesinin 554 milyon 260 bin 300 TL olarak gerçekleştiğini ifade etti. Belediyeciliğin öngörü ve kabiliyet meselesi olduğunun altını çizen Aydoğan, “Hem çalışmalar yapacaksınız, hem gelirinizin giderinizden fazla olmasını sağlayacaksınız, hem de ayağınızı yorganınıza göre uzatarak dur durak bilmeden proje yapmaya devam edeceksiniz. Zeytinburnu Belediyesi tam olarak bunu yapıyor. Hem çalışıyor, hem de proje üretiyor. Proje yapmak bizim için hem motivasyon kaynağı hem de faaliyet anlayışımızın göstergesidir. Bir çeşmeye musluk takmakta bir faaliyettir Zeytinburnu’nun göbeğine Millet Bahçesi yapmakta. Yemekli organizasyon yapmakta bir faaliyettir Avrupa’nın en büyük pistini Zeytinburnu’na kazandırmakta. Dolayısıyla hedefini 530 Milyon olarak belirleyen, gelir bütçesini ise 554 milyon olarak gerçekleştiren, Zeytinburnu Belediyesi’nin ilgili çalışanlarına ve başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.


Neden arsa satıyorsunuz?

Yaklaşık 100 bin lira bütçe fazlası ile 2021 yılını tamamlayan Zeytinburnu Belediyesi’nin gelirinin fazla olmasının emlak vergilerinin yüksekliğinden kaynaklandığını söyleyen CHP Grup Sözcüsü Hüseyin Üsküdar ise İstanbul’un 39 ilçesi arasında en yüksek emlak vergisini alan belediye sıralamasında 5. olduklarını dile getirdi. Üsküdar, “Üniversiteye girişte 135., geçim düzeyinde 28., geçim düzeyinde 35., vergi toplamadaysa 5. sıradayız. Kesin hesaba göre belediyenin kasasında 100 milyon para var ancak meclis gündeminde ambarların hemen yanında bir arsanın satışı var. Madem paran var niye satıyorsun? Peki Abay İlköğretim Okulu’nu neden sattık. Yaptığınızı söylediğiniz Buz Pistini Spor Toto, Millet Bahçesi’nin tamamı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yaptı” eleştirisinde bulundu. Başkan Arısoy’un geçmiş dönem TOKİ ve Kültür Bakanlığı’ndaki görevlerinden dolayı ilişkilerini Zeytinburnu için kullandığını gözlemlediklerini ve bu anlamda kendisini taktir ettiğini de söyleyen Üsküdar, belediyenin 3 yıllık dönemde sadece Millet ve Yeşiltepe Camii’nin ihaleye çıkmasından başka bir icraatının olmadığını, bütçenin de harcamaların da doğru yapılmadığını söyleyerek kesin hesaba ‘Ret’ oyu vereceklerini söyledi. İyi Partili Meclis Üyesi Mustafa Güreler de “Arsa satarak, vergilere zam yaparak, incik cincikten vergi alarak tabiiki bütçe tutturulur” dedi.


İlk 4 belediye CHP'li

Gerçekleşen hesaba göre bütçe fazlası veren Zeytinburnu Belediyesi’nin tebrik edilmesi gerekirken eleştirilmesini haksızlık olarak gördüğünü söyleyen AK Partili Muhammet Kaynar ise “Bizim belediyemizin bütçesini, faaliyet raporlarını, kesin hesabını herhangi bir belediye ile değil, en iddialı oldukları ilçe belediyesi ile kıyaslasınlar, eğer biz yüzde 50’ye varan bir fark atmıyorsak tek kelime etmeyeceğim” diyerek, komşu ilçe Bakırköy’le kıyaslanmalarını istedi. En yüksek vergi alan 5. ilçe olduklarını söyleyen Hüseyin Üsküdar’ın ilk 4 belediyeyi saymasını da isteyen Kaynar, hepsinin CHP’li belediyeler olduğunu söyledi. En çok emlak vergisi alan belediyelerin başında CHP'li Şişli Belediyesi'nin geldiğini belirten Kaynar, “O da batma noktasında. Bugüne kadar da CHP tarafından yönetildi” dedi. 2. sırada yer alan Kadıköy Belediyesi’nin ve diğer belediyelerin de  iyi durumda olmadığı ifade eden Kaynar, “2 buçuk yıllık İBB yönetimi ile İstanbul’un bütçesi ayan beyan ortada. Orası da borç alamaz hale gelmiş durumda. Bu ayki İBB kesin hesabında bunu inceleyin” ifadelerini kullandı.


VİTRİNİNİZ CAMDAN İSE BAŞKASININ CAMINA TAŞ ATMAYACAKSINIZ!

Okul satışlarından bahsedilmesine de tepki gösteren Kaynar, “Vitrininiz camdan ise başkasının camına taş atmayacaksınız” diye tepki göstererek, Sultangazi’de bulunan İBB'ye ait alanın vergi borçlarına karşılık hazineye devrinin gerçekleşeceğini, kendilerini eleştiren CHP’li üyelerin önce bunu incelemesi gerektiğini ifade etti. Kaynar, Abay Lisesi’nde yapılanın satış değil takas işlemi olduğunu söyledi. Okulların zaten Hazine'ye ait olması gerektiğini, okulun bulunduğu bina ile arsanın takas edildiğini, aradaki farkında belediyenin vergi borcuna karşılık kesilmesi yönünde karar alındığını, bu işlemede mahsuplaşma  denildiğini hatırlatan Muhammet Kaynar, “Yapılanları eksik bulup fazlasının yapılmasını isteyebilirsiniz. Bize de bu yakışıyor ama bir şey yapılmıyor diyerek bütçeyi ve harcamaları eleştirmek haksızlık olur” dedi.

SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.