Fatih Belediye Başkanı Turan: Dayanıklı kentler için ‘yeşil vizyon’ önceliğimiz oldu

Fatih Belediye Başkanı Turan: Dayanıklı kentler için ‘yeşil vizyon’ önceliğimiz oldu
Marmara Belediyeler Birliği tarafından İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Marmara Uluslararası Kent Forumu düzenlendi.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen Marmara Uluslararası Kent Forumu'nun (MARUF) özel oturumunda konuşan Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, "Kentin ve kent sakinlerinin nefes almalarını sağlayacak bir yeşil alan yönetimi, bugünün sorunlarına yanıt üretmekle birlikte "dayanıklı kent" oluşturma hedefleri için de önceliğimiz oldu" dedi.

Moderatörlüğünü Marmara Belediyeler Birliği (MBB) Başkanı ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın'ın yaptığı "Diyalog Marmara: Başkanlar Konuşuyor" oturumunda konuşan Güneydoğu Avrupa Yerel Yönetimler Ağı (NALAS) Dönem Başkanı ve Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan Fatih'te, "Dayanıklı Kent" oluşturma yönünde doğru, etkin adımlarla ilerlediklerini belirterek, şunları söyledi:

"Geleceğin Fatih'in tasarlarken bize sağlam bir zemin oluşturan bir yeşil vizyon geliştirdik. Günümüz şehirlerin karşılaştığı en büyük sorunlardan biri, açık alanların ve kişi başına düşen yeşil alan miktarının yetersizliğidir. Şehrimizi ve gelecek kuşaklarımıza dayanıklı kent bırakabilmek için ısrarla yeşil vizyon dedik, çünkü kentin ve kent sakinlerinin nefes almalarını sağlayacak bir yeşil alan yönetimi, bugünün sorunlarına yanıt üretmekle birlikte "Dayanıklı Kent" oluşturma hedeflerimiz için de öncelik arz eden bir meseledir. Geliştirdiğimiz yeşil vizyon ile, Fatih'in, büyük oranda gelecek tasarımını oluştururken, bugünün sorunlarına da etkin çözümler üretmiş oluyoruz. 4 buçuk yıl içinde, ilçemizdeki yeşil alan miktarını yüzde 41 oranında artırdık. Kurduğumuz parkları ve kent bahçelerini, aile yaşamını destekleyen, bireysel gelişime ve sosyal canlılığa katkı sağlayan ünitelerle donattık."

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.