Fatih sil baştan

Fatih sil baştan
Fatih ilçesinde Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu’nun yanında bulunan metruk iki bina yıkıldı. Yaklaşık 200 metrekarelik alanda bulunan bina, okul bahçesine dahil edilecek

Fatih Belediyesi ekipleri tarafından ilçe sınırları içerisinde bulunan, depreme dayanıksız, taşıyıcı sisteminde tahribatların oluştuğu, vatandaşların sağlık, mal ve can güvenliğine yönelik tehlike oluşturan, şehircilik, estetik ve trafik bakımından mahzurlu olan binaların 'Güvenli Fatih Projesi' kapsamında yıkımına başlandı. Bu kapsamda Ayvansaray Mahallesi, Çınçınlı Sokak'taki Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu'nun yanında bulunan iki metruk bina yıkıldı. 'Güvenli Fatih Projesi' ve yıkım çalışmalarına ilişkin bilgi veren Fatih Belediyesi Yapı Kontrol Müdürü Mustafa Demirkan, mahallede bulunan okulun önemli bir özelliği olduğuna dikkat çekerek, “Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulumuzun Cumhuriyetimizin 10’uncu yılında bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün 10’uncu yıl hediyesi olarak yapılma talimatı verdiği 10 okuldan bir tanesi. Bu metruk binanın yıkımıyla da okulumuzun bahçesini genişleteceğiz. Burada daha güvenli bir alan oluşturacağız” dedi.

 

Vatandaşlar Fatih'i yaşayacak
Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan’ın göreve başladığı 2019 yılından itibaren ilçede yaklaşık 350-400 binanın yıkıldığını dile getiren Demirkan, “Özellikle donatı alanlarında bulunan, yerine ticari vs. yerleşim yerinde yapılamayacak binaların yıkımını da gerçekleştiriyoruz” dedi. En önemli projelerinden birinin kara surları içerisinde Yedikule Hisarı’nın devamında yapılan yıkımlar olduğuna dikkat çeken Demirkan, sözlerini şöyle tamamladı: “Burada yine vatandaşımızın rızasına dayalı olarak yaptığımız kamulaştırmalar akabinde yıkımları gerçekleştiriyoruz. O bölgede bugüne kadar yaklaşık 900 tane mülkiyete dair hisse satın alındı. 400’e yakın bağımsız bölüm yıkılmış durumda. İnşallah önümüzdeki yıl ya da 2 yıl içerisinde Yedikule Hisarı’nda restorasyon müzesi olarak vatandaşlarımız gezdikten sonra Marmara Denizi’ni gözlemledikten sonra oradan bisikletlerine atlayıp, Yedikule’den Topkapı’ya, Topkapı’dan Vatan Caddesi’ne kadar gidebilecekleri, tamamen yeşil, sosyal doku alanı olan bir bölgede Fatih’i yaşamaya devam etmiş olacaklar.”

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.