Gazhane’ye iki yeni sahne

Gazhane’ye iki yeni sahne
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Müze Gazhane’de iki yeni sahnede seyircileriyle buluşmaya hazırlanıyor.

Bir asrı aşkın süre İstanbul’a hizmet verdikten sonra atıl bırakılan tarihi Hasanpaşa Gazhanesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından restore edilerek yeniden kente kazandırıldı. Titizlikle yürütülen restorasyonun ardından tarihi mekan, Müze Gazhane ismiyle yeni bir kültür ve sanat merkezine dönüştü.Yeni bir konseptle İstanbullularla buluşan Müze Gazhane, eylül ayında unutulmaz performanslara da ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Darülbedayi’den bugüne kadar, kent için sanat üreten İBB Şehir Tiyatroları, Gazhane’deki iki yeni sahnesinde seyircisiyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Sıcak ilişkiyi güçlendirecek

Hizmete girecek sahneler hakkında bilgi veren İBB Şehir Tiyatroları Müdürü Ceyhun Ünlü, Gazhane’nin şehre hizmet etmeye devam etmesinin çok değerli olduğunu söyledi. Ünlü, sahnelerle ilgili şu detayları paylaştı: Müze Gazhane’de bir İtalyan klasik sahnemiz bulunuyor. Estetik açıdan oldukça güzel bir sahneyi kent için tasarladık. 300 kişilik seyirci kapasitesi bulunuyor. Ayrıca 130 kişilik de bir meydan sahnesi daha var. Özellikle iki sahne ile Anadolu yakasındaki seyircimizle oyunlarımızı buluşturacağız. Her iki sahnemiz de seyircimizle kurduğumuz yakın ve sıcak ilişkiyi güçlendirecek teknik özellikler taşıyor.”

Etkileyici bir deneyim

Müze Gazhane’deki sahnelerin tamamlanmasının heyecanını yaşadıklarını söyleyen İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Ergen,  kompleksin hayata geçmesi için yoğun bir çaba verdiklerini kaydetti. Sahnenin salona girişten itibaren seyirciye etkileyici bir deneyim sunduğu belirten Ergen, “Buranın projesi bitmeden bir orkestra çukuru ve hidrolik ön sahne eklemeyi de başardık. Fuayesi de Avrupa’da aşina olduğumuz bir endüstriyel alandan kültür merkezine dönüşüm örneğini taşıyor” dedi. 130 kişilik sahneye de farklı bir yaklaşım benimsediklerini kaydeden Ergen şu bilgileri paylaştı: “Türkiye’nin nerdeyse tüm sahneleri gibi İtalyan sahne şeklinde düşünülen bu alana, bir meydan sahne tasarladık. İstendiğinde ortada oynanabilen, istendiğinde taşınabilir iskemlelerini kaldırarak ‘bir boş’ alan yaratılan, bu yolla da hem çağdaş yetişkin oyunlara hem de çocuk oyunlarına uygun bir sahne tasarladık. Bu meydan sahnesinde yeni yazarların oyunlarını tercih edeceğiz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.