Gaziosmanpaşa'da dönüşüm heyecanı yaşanıyor

Gaziosmanpaşa'da dönüşüm heyecanı yaşanıyor
Gaziosmanpaşa’da yapımı tamamlanan Sarıgöl Mahallesi 12B 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde anahtar teslimi başladı. Hak sahiplerine anahtarlarını teslim eden Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçede kentsel dönüşüm çalışmalarının hızla devam ettiğini söyledi

Gaziosmanpaşa’da kentsel dönüşüm konutları hak sahipleriyle buluşmaya devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Sarıgöl Mahallesi 12B 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde anahtar teslimi başladı. 796 konut, 13 dükkân ve 1.039 araç kapasiteli kapalı otoparkın yer aldığı projede hak sahipleri depreme dayanıklı, güvenli, yeşil alanlara ve otoparka sahip evlerine kavuşmanın heyecanını yaşadı. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta da hak sahiplerine anahtarlarını teslim ederek, vatandaşların sevincine ortak oldu.

Onlar mutlu biz mutlu

Başkan Usta, “Vatandaşlarımızın sabrı, duası ve desteği, çalışan arkadaşlarımızın büyük bir gayretiyle Çevre Şehircilik Bakanlığı’mızın ve Sayın Cumhurbaşkanımızın destekleriyle bugün Sarıgöl'de bu önemli projeye, 796 konutluk projeyi tamamlamış olmanın mutluluğu yaşıyoruz. Bizim mutluluğumuzun yanında burada oturacak hak sahibi olan komşularımızın mutluluğu bizi daha da çok mutlu ediyor. Elbette zorluğunu sıkıntılarını bir kenara atmış olmanın, güvenli konforlu huzurlu olmasını ümit ettiğimiz bir yaşam alanını şehrimize kazandırmış olmanın da mutluğunu yaşıyoruz” dedi.

Devam eden projeleri anlattı

Usta, “796 konutluk bu projemizin hemen yanı başında Bağlarbaşı Mahallemizde 7B projemiz bitme aşamasına geldi. İnşallah 2022 yılbaşlarından itibaren en kısa sürede içerisinde de 813 konutluk projeyi büyük bir hızla hızıyla tamamlamaya çalışıyoruz. Ayrıca onun arka tarafında bulunan 926 konutluk 7A projesini de hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Hemen Yanı başımızda yine 12C olarak tanımladığımız Sarıgöl'ün bir başka projesi ile birlikte burayı dönüşmüş, yeni bir şehir konseptinde güvenli, konforlu, huzurlu bir yaşam alanı olarak halkımıza kazandırmak için de büyük gayretle çalıştığımızı özellikle ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

Düğün öncesi moral oldu

Hak sahibi Fatih Nuhoğlu, “Normalde kentsel dönüşüm projelerinin dairelerinin küçük olduğunu düşünürüz. Ama daireler gerçekten birinci sınıf, özellikle 3 tane asansörü olması araç otopark kapasitesinin yüksek olması gerçekten güzel yani. Biz normal kentsel dönüşüm binası değil de böyle yeni A sınıfı bir sitede oturuyormuş gibi olacağız. Hafta sonu düğünüm olacak inşallah az önce de eşyamı ve çeyizimi taşıdım. Nişanlımın ve ailelerin rahatça kabul ettiği, güven duyduğu güzel bir site olmuş. Bu konuda Gaziosmanpaşa Belediye Başkanımız Sayın Hasan Tahsin Usta’ya ve emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Proje kapsamında cami de yapıldı

Gaziosmanpaşa'da Karayolları Mahallesi 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen Mehmet Zahid Kotku Camii dualar eşliğinde ibadete açıldı. Kentsel dönüşümle ilçeye yeni sosyal, kültürel ve yeşil alanlar kazandıran Gaziosmanpaşa Belediyesi, manevi değerlerin buluşma noktası olan camilere de yenilerini ekliyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Gaziosmanpaşa Belediyesi iş birliğinde Karayolları Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen Mehmet Zahid Kotku Camii, düzenlenen tören ile ibadete açıldı. Açılışa, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, ilçe protokolü ve vatandaşlar katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan açılış programı protokol konuşmaları ile devam etti. Konuşmanın sonunda dualar edilip açılış kurdelesi kesildi. Açılışın ardından belediye ekipleri, vatandaşlara ikramda bulundu. 583 m² proje alanına sahip camii, açık alanlarıyla birlikte aynı anda bin 345 vatandaşın ibadet etmesine imkan tanıyacak. Açılışta konuşan Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, “Camilerimizin daha fonksiyonel olabilmeleri bizim elimizde. Aynı zamanda geleneksel Türk mimarisinin en güzel örnekleri bu camide. Benzeri camilerle mescit merkezli mahalle temasını tekrar hayata geçirmiş olacağız. Emeği geçen herkese gönülden teşekkürlerimi ifade ediyorum” diye konuştu.

GOP'a 5 cami kazandırıldı

Şehirlerde yaşamın zorlaştığını söyleyen Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, "Camimiz hayırlı olsun. Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında hedefimiz her bölgede sosyal donatıların tamamını yerine getirirken okul, cami, spor salonu ve otopark sorununu bu projede çözmek. Bu projede örnek bir projedir. Camimiz baktığınız zaman çok küçük gibi görünüyor ama biz cami konseptlerini şehrimizde değiştiriyoruz. Küçük cami yapıyoruz bereketli cemaatlerle namaz kılıyoruz. Sokak başlarına uygun alanlarda daha güzel modern mimarilerle inşa ettiğimiz camiler insanların gelişini kolaylaştırmaktır. Yani daha küçük camilerde daha sohbetvari ibadet yapma imkanı sunmak istiyoruz. Şehrimize 5 tane caminin ibadete açılmasını sağlamış olacağız" dedi. Caminin açılısına mutlu olduğunu ifade eden mahalle sakini Metin Ete, "Böyle bir caminin Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'nde yapılmasından dolayı çok mutluyuz. İsmi Mehmet Zahid Kotku Camii. Kendisi İslam adına çok faydası olan bir alimimiz. Her gelen güzel şekilde namazını kılar" ifadelerinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.