Gaziosmanpaşa'da interaktif kütüphane geldi

Gaziosmanpaşa'da interaktif kütüphane geldi
Gaziosmanpaşa Çocuk Kütüphanesi, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın katılımıyla düzenlenen törenle hizmete açıldı

Gaziosmanpaşa Tiyatro Binası’nın yanında faaliyet gösterecek olan çocuk kütüphanesinin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Gaziosmanpaşa Kaymakamı Numan Hatipoğlu, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz’ın yanı sıra öğrenciler katıldı. Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazanmanın yanında hayal gücü ve el becerilerini geliştirme imkanı sunacak kütüphanede çocukların zeka gelişimlerine katkı sağlayacak satranç alanı, psikomotor gelişimlerini destekleyici etkinlik alanları da bulunuyor.

Kültür sanat deyince şart
Açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, “Türkiye’de bugün bakanlığımıza ait ya da kamu kurumlarına ait binlerce kütüphane var. Size sevineceğiniz bir şey söyleyeyim; hepsinin kapısı açık ve içerisi dolu, boş kütüphane yok, her taraf dolu. Çocuklar evin dışında, okulun dışında, üçüncü bir mekanda sessizce ders çalışmak istiyorlar. Zaten kültür ve sanat dediğinizde önce kütüphane gelir. Çocuklar ders çalışmaya gelecek, biz onlara yapacağımız aktivitelerle, orada yapacağımız festivallerle, oradaki sinemayla, oradaki tiyatroyla ve raflara dizdiğimiz kitaplarla ilgilerini çekeceğiz, alakalarını çekeceğiz ve onları bilgiyle, tarihle, geçmişle, kültürle, sanatla uyuşturacağız” dedi.

Sizlerle birlikte açık olacak
Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, “Sizler için çok güzel bir mekanı hizmete açıyoruz, en kıymetli vaktinizi burada geçirmeniz için. Burası yaklaşık 250 metrekare alan üzerinde bir çocuk kütüphanesi ve içinde 8 binin üzerinde eser var. İstediğiniz her kitabı ödünç alabileceğiniz, istediğiniz kadar okuyabileceğiniz içinde imkanlar mevcut. Burada sizlerle birlikte her gün açık bulunacak. İstediğiniz kadar, istediğiniz zaman burada kitap okuyabileceksiniz. Bu çok güzel bir müjde. Biz bunları yapmaya devam edeceğiz ancak bunların içini güzelleştirecek olan, bunların için renklendirecek olan bunların içine güzellik katacak olan, kitaplarla buluşturacak olan yine sizlersiniz” ifadelerini kullandı. 8 yaşındaki Koray Ayaz, “Burada kitaplar okuyacağım, masa oyunlarından oynayacağım yani bu çocuk kütüphanesinde bayağı yapılabilecek bir şey var o yüzden buraya gelip bazı şeyleri yapabilirim” dedi. Kitap okumayı çok sevdiğini söyleyen Zeynep Ela Öztürk, “Yakınlarda kütüphane yok ama burası açıldığı için sık sık gelebilirim diye düşünüyorum. Sadece kitap okumak istiyorum çünkü evde o kadar fazla kitabım yok ve ben kitapları çok seviyorum. O yüzden buraya geldiğimde sadece kitap okuyabilirim” şeklinde konuştu.
 

ARİF ELMAS

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.