“Geleceği Değiştiren Şehir” kapılarını açıyor

“Geleceği Değiştiren Şehir” kapılarını açıyor
Cevahir AVM’de düzenlenecek Geleceği Değiştiren Şehir etkinliği ile geri dönüşümün önemi eğlenceli aktivitelerle anlatılacak.

İstanbul Cevahir 2-10 Eylül tarihleri arasında birinci kat orta alanda 'Geleceği Değiştiren Şehir' etkinliğiyle, sürdürülebilir bir dünyanın kapılarını açıyor. Etkinlik kapsamında 5-14 yaş aralığındaki çocuklar, geri dönüşüm atölyeleri ile hem eğlenecek hem farkındalık kazanacak.

Yüzlerce markaya ve sınırsız eğlenceye ev sahipliği yapan İstanbul Cevahir, bu kez sürdürülebilir bir dünyanın kapılarını çocuklar için aralıyor. Geri dönüşümün önemini vurgulayan ve alan tasarımı ile dikkatleri üzerine çekecek olan ‘Geleceği Değiştiren Şehir!’ etkinliği, çocuklara benzersiz bir deneyim fırsatı sunmaya hazırlanıyor.

İnteraktif aktiviteler ile karbon ayak izinin nasıl minimuma indirebileceğini öğrenecekleri etkinlikte çocuklar; su israfını önleme, gıda israfını önleme, enerji tasarrufu, ulaşım araçları, sürdürülebilirlik ve geri dönüşüm konularında farkındalık kazanacak.

Birbirinden Farklı Atölye Alanları 5-14 Yaş Arası Çocukların Katılımına Açık Olacak!

Sürdürülebilir bir dünyanın yaratıcı bir serüvene dönüştüğü etkinlikte; Karbon Ayak İzini Geri Dönüşüm ile Azalt, Karbon Ayak İzinde Ulaşımın Araçlarının Etkisini Öğren, Lüzumsuz İse Refleks Game ile Söndür, Gıda İsrafını Puzzle ile Önle, Su İsrafını Puzzle ile Önle, Dönüştükçe Güzelleşen Atölye, Dönüştükçe Güzelleşen Sanat atölyeleri ile ziyaretçiler benzersiz bir deneyim yaşayacak. Çocuklar; 2-3 Eylül tarihleri arasında ‘Atık Kutulardan Ev Atölyesi ile Yiğit Yazıcı’, 8 Eylül ‘Dönüştürülmüş Kâğıttan Ebru Atölyesi ile Suna Koçal’, 9 Eylül ‘Atık Poşetlerden Anahtarlık Atölyesi ile Eylem Pala Uluğ’ ve 10 Eylül ‘Artık Kumaşlardan Hayvan Yapım Atölyesi ile Fırat Neziroğlu’ atölyeleri ile hem eğlenecek hem farkındalık kazanacak.

Etkinlik kapsamında; İstanbul Cevahir içerisinde ‘Geleceği Dönüştüren Şehir’ isimli alan konumlandırılacak. Etkinlik alanı 2-10 Eylül tarihleri arasında ve 12.00-20.00 saat aralığında ziyaretçilere açık olacak.

İlgili Haberler

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.