Geleceğimiz kurtulacak

Geleceğimiz kurtulacak
Toplamda 75 bin metrekare alana sahip, gerektiğinde deprem toplanma alanı ve sahra hastanesi yapılabilecek şekilde tasarlanan Bakırköy Kapalı Pazar Alanı, ilçe sakinlerine tanıtıldı. Tanıtımda konuşan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Önümüzdeki seçimler iktidar değişikliği seçimi değil. Değişeceğinden de kuşkunuz olmasın. Bu seçim Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi Türkiye’nin geleceğini kurtarma seçimi olacak” dedi

Bakırköy Belediyesi ile birlikte İstanbul Umum Pazarcılar Odası’nın ‘Ortak Hizmet projesi’ adı altında, tüm masrafını pazarcı esnafının karşıladığı Bakırköy Kapalı Pazar Alanı, düzenlenen kahvaltı ile ilçe sakinlerine tanıtıldı. Ak Pati ve MHP dışındaki tüm siyasi parti ilçe başkan ve temsilcilerinin katıldığı toplantıya, STK temsilcileri, mahalle muhtarları ve gazeteciler de iştirak etti. Programda konuşan İstanbul Umum Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün, 462 semt pazarı ve 35 bin esnafla birlikte her hafta İstanbul’un farklı ilçelerinde kar kış demeden vatandaşın ayağına taze sebze meyve ve giyim ürünlerini ulaştırdıklarını söyledi. Ticaretlerini yaparken sosyal sorumluluk adı altında da marketlerle rekabet ettiklerini belirten Mesut Şengün, zor şartlarda emek ağırlıklı bir iş yaptıklarını belirterek, inşa ettikleri modern pazarın, kafeteryaları, sosyal donatı alanları, asansör ve kütüphaneleriyle Avrupa’nın en büyük kapalı pazar alanı olarak projelendirildiğini belirtti. İnşaata başarken 250 lira olan çimentonun 2 bin 100 lira olduğunu, demir fiyatlarının iki katına çıktığını belirten Şengün, bitmesi noktasında Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun kendilerine büyük destek verdiğini belirtti. Şengün, Bakırköy Pazarı’nın yapılması anlamındaki gizli kahramanın ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi.


Pazarcılara teşekkür

Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ise yaptığı konuşmada Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik koşullara rağmen pazar alanının inşası için emek veren pazarcı esnafına teşekkür etti. Yaklaşık 4 bin tahtalı pazarın 1 yıldır Kartaltepe ve Osmaniye mahallesini kapsayan bir alanda kurulduğunu ve mağduriyet yaşayan bölge halkına da sonsuz şükranlarını sunan Kerimoğlu, içinde otoparkı, kütüphanesi, çocuk oyun alanı, çocuk emzirme salonu ve mescidi olan pazar alanının çevre ilçelere de hizmet edeceğini söyledi. Kerimoğlu yaptığı konuşmada, “AKP’li belediyelerde yeşil alanlar, sağlık alanları, eğitim ve spor alanları dahil deprem toplanma alanları imara açılıyorken, Bakırköy ve CHP’li belediyeler değil bunları ranta açmak, aksine çoğaltmak asli görevi” dedi. Kapalı pazar alanının İstanbul’un en büyük deprem toplanma alanı olduğunu belirten Kerimoğlu, afete karşı ihtiyaç dahilinde sahra hastanesi olarak da düzenlediklerini söyledi. İnşası tamamlanmayan pazar alanının, programına uyduğu bir günde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı bir programla açacaklarını belirten Kerimoğlu, katılımcılara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.  Kuşkunuz olmasın Programın sonunda konuşan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da katılımcıların çoğunluğunun kadın olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, siyasetin mevcut iktidarın kötülüğünün haricinde, geçici oturulan koltuklarda halka hizmet etmek olduğunu belirtti. Siyasetin kendilerini değil, halkı zenginleştirmek için yapılan bir aracı olduğunu belirten Kaftancıoğlu, genel seçimlerle ilgili düşüncelerini de paylaştı. “Önümüzdeki seçimler iktidar değişikliği seçimi değil” diyen Kaftancıoğlu, “Değişeceğinden de kuşkunuz olmasın. Bu seçim Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun dediği gibi Türkiye’nin geleceğini kurtarma, geleceğine bir vizyon sunma ve geliştirme seçimi olacak. Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmak için hep beraber çalışacağız. Biz hekimler önce tanıyı koyar, ihtiyacı planlar, sonrasında da tedaviyi başlarız. Siyaset bu günü düşünerek yapılacak bir iş değil. Cumhuriyeti 100. yılına taşıyabilmek için taşıyabileceğimizi göstereceğimizin ve halka bu güveni hissettirebilmenin en önemli you belediyelerimiz. Bakırköy halkının ihtiyaçları tespit edilerek, ekonomik zorluklara rağmen yapılan yatırım Bakırköy’ün 50 yılını planlayarak ve geleceği kurtarmak için yapılan bir yatırımdır. Sürece destek veren ve anlayışla karşılayan tüm vatandaşlara teşekkür ederim. İkinci teşekkürümde ekonomik zorluklara rağmen bu kadar kısa sürede kapalı pazar alanına başlayıp bitiren Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün’e” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.