Gelecek Partisi'nden okul yapılması için çağrı

Gelecek Partisi'nden okul yapılması için çağrı
Gelecek Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı yayımladığı duyuru ile ilçe genelindeki eğitim sorunlarına değinerek okul ihtiyaçlarının giderilmesini istedi.

Yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı; "Ülkemizin kanayan yarası olan eğitim sorunlarının en fazla yaşandığı ilçelerin başında Esenyurt gelmektedir. Elde ettiğimiz son verilerle birlikte zamanlama açısından önemli olduğunu düşündüğümüz bilgilerin erkenden verilmesi ve imkan varsa önlemlerin alınması için çağrıda bulunuyoruz.

Esenyurt'ta mevcut öğrenci sayımız güncel olarak 180 bin civarındadır. Öğrencilerin 165 bini devlet, 15 bini ise özel okullarda eğitim almaktadir. Devlet okulu sayısı 107 iken özel okul sayısı 100'dür. İlkokul sınıflarında mevcut ortalaması 64, ortaokulda ise 75'tür. Anadolu liseleri sınıf mevcudu ortalaması da 75 civarında bulunmaktadır. 20 bin yabancı uyruklu çocuk da ilçemizde eğitim almaktadır. Yeni dönemde 2 bin 500 dersliğe ihtiyaç var. her okul 32 derslikten oluşmakla birlikte toplamda 79 adet okulun yapılması gerekiyor. 2 bin 500 derslikte 40 öğrenci ders gördüğünde ise 100 bine ulaşıyor. Acilen 100 bin çocuğumuzun okul ihtiyacı giderilmelidir.

Gelecek Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı
 

Tüm bu saydıklarımız kapsamında acilen Esenyurt'ta kaymakamlık, ilçe milli eğitim müdürlüğü ve belediye başkanlığı bir araya gelerek çözüm üretmelidir. Gelecek Partisi Esenyurt İlçe Başkanlığı olarak acil çağrımızdır. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ihtiyacını gidermek en büyük sorumluluğumuzdur."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.