Gelinim Mutfakta Tokat katmeri tarifi, malzemeleri ve yapılışı

Gelinim Mutfakta Tokat katmeri tarifi, malzemeleri ve yapılışı
Kanal D'nin sevilen yarışması Gelinim Mutfakta'nın 553. bölümünde gelinlerin yarışacağı lezzet belli oldu. Yayınlanan fragmanda Tokat katmeri yapılacağı açıklandı. Özellikle ev hanımlarının da yakından ilgilendiği programdaki bu yöresel lezzet için araştırmalar başladı. Gelinim Mutfakta Tokat katmeri tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

Her geçen gün artan heyecanıyla izleyicileri ekran başına kilitleyen Gelinim Mutfakta'da haftanın üçüncü bölümü de ilgiyle izlenecek. Gelinlerin yanısıra kayınvalidelerin de mücadelesine sahne olacak çarşamba günü de büyük çekişmeye sahne olacak. Yapılacak yemek de merakla bekleniyor. Programda bir kez daha yöresel bir lezzet için yarışılacak.  Gelinim Mutfakta'nın 14 Ekim 2020 Çarşamba günü yayınlanacak 553. bölümünde Tokat katmeri hazırlanacak.Peki, Gelinim Mutfakta Tokat katmeri nasıl yapılır? Malzemeleri ve tarifi haberimizde.


 

Gelinim Mutfakta Tokat katmeri malzemeleri

  • Aldığı kadar un
  • 5,5 su bardağı su
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 bardak süt

Tokat katmeri yapılışı videolu anlatım


Gelinim Mutfakta Tokat katmeri

Gelinim Mutfakta Gelinim Mutfakta Tokat katmeri yapılışı

Bütün malzemeleri bir kapta yoğurun. Burada önemli olan suyun soğuk olması ve hamurun koyu bir hamur olması. Daha sonra minik minik bezeler yapın. Bezeleri açmaya başlayın. Bezeyi orta boyda açtıktan sonra sıvı yağ ile hamuru yağlayıp tekrar beze yapın. Diğer tüm bezeler için aynı işlem yapılır. Tüm bezeler yapıldıktan sonra tek tek yeniden açılır ve saca konur. (pişirdiğimiz sobaya saç, bilmeyenler için ). Hamurda hafif kabarcıklar olunca çevrilir ve çevrilen yüzüne tekrar yağ sürülür. Diğer yüzü de aynı şekilde yağlanır. Üzeri kızarınca sacdan alınır. Dilerseniz çökelekli ve patatesli de yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.