Gezi Parkı müezzini Fuat Yıldırım, camiye bira kutusu koyan kişiyi açıkladı

Gezi Parkı müezzini Fuat Yıldırım, camiye bira kutusu koyan kişiyi açıkladı
Gezi Parkı müezzini olarak tanınan CHP milletvekili adayı Fuat Yıldırım, olaylar nedeniyle dövüldüğünü açıklayarak, “camide bira içildi” komplosunu anlattı.

Fatma Müge Yücetürk - Gezi Parkı olayları zamanında Bezmialem Valide Sultan Camii’nde müezzinlik yapan ve 14 Mayıs Genel Seçimlerinde CHP’den milletvekili adayı olan Fuat Yıldırım’dan olay açıklamalar…

Sözcü gazetesinden İsmail Saymaz’a konuşan Fuat Yıldırım, “camide bira içildi” iddialarının iç yüzünü anlattı. Olaylar yaşandığı sırada caminin giriş bölümünde ezilmiş bir bira kutusu olduğunu söyleyen Yıldırım, kutunun daha sonra birileri tarafıncan caminin içine taşındığını söyledi.

İşte o isim!

Bunu yapan kişinin Milli Saraylar Başkanı Yasin Yıldız ve ekibi olduğunu da iddialarına ekledi. Yıldırım, o gece camiyi ziyaret eden Yıldız ve ekibinin camiden ayrılmalarının ardından bira kutusunun iç bölüme alınmış olduğunu fark ettiklerini söyledi.

“Saldırıp, silah çektiler”

Açıklamalarını sürdüren Fuat Yıldırım, Gezi Parkı olaylarının hemen ardından aldığı tehditlere ve yaşadığı şiddet olayına da değindi. Caminin yakınlarındaki benzin istasyonunda saldırıya uğradığını açıklayan Yıldırım, “‘Cumhurbaşkanımızı nasıl yalanlarsın’ diyerek silah çektiler. Sıkmaya cesaret edemeyince kabzasıyla saldırarak derimi yırttılar” ifadeleri ile yaşadığı olayı anlattı. 

Fuat Yıldırım kimdir?

Milletvekili adayı olması ile bir kez daha gündeme gelen Fuat Yıldırım, 2013 yılında yaşanan Gezi Parkı olayları sırasında Ortaköy’de bulunan Bezmialem Valide Sultan Camii’nde müezzin olarak görev yapıyordu. Daha sonra görev yeri değiştirilen Yıldırım, Başakşehir’e bağlı Kayabaşı Köyü’ne tayin edilmişti. Atamasına itiraz ederek Diyanet İşleri Başkanlığı’na dava açan Yıldırım, Karaköy Arap Camii’ne müezzin olarak atanmıştı. Bu süreçte böbrek rahatsızlığı yaşayan ve müezzin bir arkadaşının verdiği böbrekle hayata tutunan Fuat Yıldırm, 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde CHP tarafından İstanbul 2. Bölgeden 10. sıradan milletvekili adayı gösterildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.