Gökhan Türkeş Öngel: Kadınlar cumhuriyete değer katıyor

Gökhan Türkeş Öngel: Kadınlar cumhuriyete değer katıyor
Çağdaş ve Çalışan Kadınlar Derneği'nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için düzenlediği programa katılan MHP MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel, “Kadın olmazsa cumhuriyet de olmaz. Kadınlar cumhuriyete, topluma değer katıyor” diye konuştu

Çağdaş ve Çalışan Kadınlar Derneği, Büyükçekmece'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için önemli bir program düzenledi. Dernek Başkanı Kadriye Dila Kunduracı'nın başkanlığında gerçekleşen programa, AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, MHP MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel ve İstanbul Gazeteciler Dernek (İGD) Başkanı Mehmet Mert ile çok sayıda daetli konuştu. Gecede konuşan Dernek Başkanı Kunduracı “Bugün 29 Ekim. Cumhuriyetimizin 99'uncu yaş günü. Bu kutlu günde sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Umuyorum cumhuriyetimiz daha nice nice yıllar yaşacak ve bizler hep bir arada bu güzel günü kutlyacağız” diye konuştu.

Kadın olmazsa olmaz

Programda konuşan MHP MYK Üyesi Gökhan Türkeş Öngel ise kadınların cumhuriyet için ne kadar önmeli olduğunu vurguladı. Öngel, “Cumhuriyet deyince benim aklıma önce kadınlar gelir sonra eşitlik gelir. Kadınların sosyal hayatta olması, ekonomik ve siyasal hayatta olması aslında  cumhuriyetin de devamlılığının esasıdır. Kadın sosyal hayat da yoksa kadın siyasal hayat da yoksa kadın ekonomik hayat da yoksa öyle bir toplumun sağlıklı bir toplum olması beklenemez. O yüzden cumhuriyeti kuranlar ilk önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermişlerdir. Bu anlamda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e müteşekkiriz” ifadelerini kullandı.

Bu dernek dertlere derman oluyor

Cumhuriyet Bayramı için düzenlenen törende konuşan İGD Başkanı Mehmet Mert de ilk olarak Çağdaş ve Çalışan Kadınlar Derneği'ne teşekkür etti. Mert, “Bu dernek çocuklarımıza dokunuyor. Giydiriyor, okutuyor. Maddi olanakları olmayan insanlarımıza yardım ediyor. Birçok yarayı sarıyor, birçok kişinin derdine derman olacak işlere imza atıyor. Dolayısıyla ben Çağdaş ve Çalışan Kadınlar Derneği'ni çok önemsiyorum, her yerde de destekliyorum. Sizlerin huzurunda dernek başkanı olan Kadriye Dila Kunduracı ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Tek dostumuz cumhuriyet

Cumhuriyet için de övgüler düzen Mehmet Mert, “Cumhuriyet anadır, babadır, dosttur. Bakın son günlerde İran'ı, Suriye'yi, Afganistan'ı görüyoruz. Buraları görünce nolursunuz cumhuriyeti biraz daha düşünün. Cumhuriyeti koruyalım. Cumhuriyetimizi daha nice nice yıllar yaşatalım” ifadelerini kullandı.

 

HABER: MÜGE CESUR ÖZMEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.