Görevlerini kötüye kullandılar!

Görevlerini kötüye kullandılar!
Esenyurt Kent Konseyi, Esenyurt Belediyesi'nin ek bütçe talebine onay vermeyen AK Partili ve MHP'li Meclis üyelerini eleştirdi. Konsey yaptığı açıklamada, “Görevlerinizi kötüye kullandınız” dedi

Kamuoyuna başlığı ile hazırlanan metinde Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un meclisten talep ettiği ek bütçenin meclis onayından geçmemesi ve reddedilmesinin ardından yaptığı duyuru ile  Esenyurt’taki muhalefet meclis üyelerinin görevlerini siyasi çıkarlar uğruna kötüye kullandıklarını iddia etti.  Konsey'den yapılan açıklamada; “Daha önce Esenyurt Kent Konseyi olarak, sadece gerektiğinde söz alacak bir temsilcimizin Esenyurt Belediye Meclisinde bulunmasına ilişkin son derece çağdaş olan bir önerimiz Esenyurt Belediyesince kabul edilmiş olsa idi bu görüşümüzü meclis kürsüsünden beyan etmiş olacaktık. Ancak bu imkan bize verilmediği için Esenyurt Kent Konseyi görüşünü basın yolu ile kamuoyuna duyuruyoruz. Esenyurt Kent Konseyi olarak, artık Esenyurt'ta, kaymakamlık ile belediye arasında ve belediye başkanı ile belediye meclisi arasında süregelen kamu yararından uzak siyasi  çekişmelerin dışında, karşılıklı olarak bir normalleşme süreci yaşanmasını istiyoruz” denildi.


Ülke gerçeklerini gözetin

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi; “Başta merkezi hükümet olmak üzere bir çok kamu kurumunun, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik süreçte, ek bütçe ihtiyacı olduğu bir vakıadır.  Bu kapsamda Esenyurt Belediye Meclisindeki muhalefet meclis üyelerinin çoğunlukta olmalarından yararlanarak, ülkenin gerçeklerini yok sayarak, Belediye Başkanının iki kez ek bütçe talebini reddetmeleri, bir tür hakkın kötüye kullanımı teşkil etmektedir. Ülkenin gerçeklerini ve kamu yararını gözeterek, muhalefet meclis üyelerinin kararlarını gözden geçirmelerini diliyoruz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.