Grupta hayır mecliste evet

Grupta hayır mecliste evet
Bakırköy Belediye Başikanı Bülent Kerimoğlu, İskender Iğdır Parkı içindeki Kitap Cafe’nin kiraya verilebilmesi için meclisten yetki aldı. Ak Parti ve MHP’nin ‘Ret’ verdiği yetki kararına, CHP’li bazı meclis üyelerinin de grup toplantısında ‘Hayır’ dediği iddia edildi. CHP’li Meclis Üyesi Cem Özbey’in, grup toplantısının ardından meclis toplantısına katılmaması dikkat çekti

AKUT’un kurucuları arasında yer alarak 1999 Marmara Depremi’nde çok sayıda insanımızın hayatını kurtaran dağcı İskender Iğdır’ın anısına Bakırköy Osmaniye Mahallesi’nde yapılan İskender Iğdır Parkı içindeki cafenin BUYUAŞ üzerinden 10 yıllığına kiraya verilmesi için meclisten yetki aldı. Bakırköy Belediyesi mayıs ayı ilk Meclis toplantısında başkanlık önerisi olarak gelen yetki talebi, CHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi. Ak Parti ve MHP’nin ‘Ret’ verdiği yetkiye, CHP’li bazı meclis üyelerinin grup toplantısında ‘Hayır’ dediği iddia edildi. CHP’li Meclis Üyesi Cem Özbey’in, grup toplantısının ardından meclis toplantısına katılmadığı görüldü.   Alınan yetkiyle birlikte Osmaniye Mahallesi’nde bulunan İskender Iğdır Parkı içinde etüt merkezi olarak açılıp cafe olarak işletilen alan 10 yıllığına BYUAŞ aracılığı ile özel işletmeye verilecek.



Görkemli bir törenle açıldı

Ağrı Dağı'nda inişe geçtiği sırada uçuruma yuvarlanarak yaşamını yitiren Atlas Dergisi muhabiri ve AKUT üyesi Bakırköy Osmaniyeli İskender Iğdır adına Osmaniye Mahallesi'nde yapılan İskender Iğdır Parkı, Bakan Kerimoğlu’nun göreve geldiği yılın ertesinde etüt merkezi olarak projelendirilmiş, yenilenerek görkemli bir törenle yeniden açılmıştı. İskender Iğdır’ın annesinin de katıldığı parkın açılışında konuşan Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu, “Bu alanda rahmetli İskender Iğdır’ın adını yaşatmak amacıyla bir park açıyoruz. Parkımız yaklaşık altı dönümlük bir alan. İçinde oyun parkları, etüt merkezi, kütüphanesi ve bir kafeteryası var. İnşallah onun manevi mirasına yakın bir çalışma olacak. İskender Iğdır, Bakırköylü ve arama kurtarma derneğinde çok aktif bir insandı ve Marmara Depremi'nde yüzlerce insanımızın hayatını kurtarmıştı. Maalesef ki elim bir olay sonucu onu kaybettik ama biz onun manevi mirasını yaşatmak, Bakırköy’e ve İstanbul’a yakışır bir hale getirmek için bu parkı yaptık” demişti. Kerimoğlu, Bakırköy’de vatandaşların kitap okuyabileceği, bazen de kitap bağışlayabileceği on tane sokak kütüphanesi yaptıklarını söylemiş, Uluslararası Lions Dernekleri 118-E Yönetimi de destek amacıyla park içerisine sokak kütüphaneleri projesi kapsamında bir kütüphane hediye etmişti.


bakırköy
 


Etüt merkezi depo oldu

Açılışından kısa bir süre sonra, bilgisayarların olduğu etüt merkezi kapatılmış, bilgisayarların akibetinin defalarca sorulmasına karşılık cevap verilmemiş, etüt merkezi kafeteryanın deposu olarak kullanılmaya başlanmıştı. Kütüphane ise bakımsızlıktan kullanılamaz hale gelmişti. Geçtiğimiz yıl covid 19 nedeniyle hayatını kaybeden Hidayet Altınarık’ın işletmecisi olduğu Kitap Kafe’nin sözleşmesi ölümüyle birlikte feshedilmiş ve parkla birlikte mevcut alanda kaderine terk edilmişti.
İskender Iğdır Parkı’nı 10 yıllığına kiraya verilmesi yetkisi, vatandaşlar arasında da tepkiye neden oldu.
 

SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.